• DOLAR 32.43
  • EURO 35.1
  • ALTIN 2324.71
  • ...
Oğlu yatalak olan babanın isyanı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞANLIURFA - Siverek'te yatalak olan oğlu Ahmet Buzludağ'ın (21) Şanlıurfa'ya sevk edilmemesine isyan eden baba Mehmet Buzludağ, yatalak oğlunu sedye ile Siverek Kaymakamlığını önüne getirerek yetkililerden yardım istedi.

 

Baba Buzludağ, yatalak olan oğlunun beslenme hortumunu değiştirmek için Siverek Devlet Hastanesi'ne giderek oğlunun Şanlıurfa'ya sevk edilmesini istedi. Yatalak oğlunun Şanlıurfa'ya sevk edilmediğini iddia eden baba, oğlunu sedye ile Siverek Kaymakamlığı önüne getirerek, yetkililerden yardım istedi. Kaymakamlık bahçesinde sedye ile bekleyen baba, her yeri aradığını fakat kimsenin kendilerine yardımcı olmadığını söyledi.

 

Baba Buzludağ burada gazetecilere yaptığı açıklamada, "Şanlıurfa'ya sevk istiyorum kimse yapmıyor. 3 yıldır hastam böyle, burada ameliyat ile beslenme kordonunu değiştirmiyorlar, biz sadece hastamızın Şanlıurfa'ya sevkini istiyoruz. 184 hattını bile aradım oradan da bize kimse yardımcı olmadı. Artık yeter diyorum yetkililer sesimi duysun, yazık bu hastamla ilgilensinler artık." dedi.

 

Polisin yoğun güvenlik önlemleri aldığı Kaymakamlık bahçesinde ambulansın 45 dakika sonra gelmesi ile birlikte yatalak hasta Siverek Devlet Hastanesine kaldırıldı.

 

Hastane yetkilileri ise hastaneye getirilen hastanın Şanlıurfa'ya sevkinin gereksiz olduğunu, hastaya burada müdahalede bulunmak istediklerini, hasta yakının ısrarı üzerine hastanın yarın 112 ambulans ile Şanlıurfa Eğitim Araştırma Hastanesi'ne sevkinin yapılacağı açıklandı.

 

Çalışmak amacıyla 3 yıl önce Siverek'ten İstanbul'a giden Ahmet Buzludağ (21) arkadaşları ile birlikte Kumkapı'da denize girdi. Denizde boğulma tehlikesi geçiren genç, tam boğulmak üzereyken çevredekiler tarafından denizden çıkarılarak hastaneye kaldırıldı. İstanbul Haseki Hastanesi'nde tedavi altına alınan gencin yapılan müdahalelere rağmen bitkisel hayata girmişti. Ailesi tarafından Siverek'e getirilen talihsiz gencin tedavisi 3 yıldır devam ediyor. (A. Uğurlu - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir