• DOLAR 32.599
  • EURO 35.015
  • ALTIN 2453.035
  • ...
Şarklı Türkülü Ramazan Festivali
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İZMİR - Mübarek Ramazanın ilk haftasındayız, Müslümanlar vakitlerinin çoğunu ibadetle geçirmeye gayret ederken Buca Belediyesinin katkılarıyla düzenlenen şarkılı,türkülü,kadınlı,erkekli Ramazan festivali, dindar halkın tepkisine neden oldu.

 Ramazan ayında, bu ayın manevi iklimine uygun programların düzenlenmesi gerektiğini ifade eden vatandaşlar, söz konusu festivallerle halkın islamdan uzaklaştırılmaya çalışıldığını ifade ediyor.

 Buca Belediyesinin organizesinde gerçekleştirilen Festivale tepki gösteren Eğitimci Abdullah Hoca, Ramazan ayının, Kur`an, İbadet ve maneviyat ayı olduğunu ifade ederek insanların bu ayda dünyalık zevk ve heveslerinden uzaklaşıp kendilerini daha çok ibadete vermeleri gerektiğini ifade etti.

 Ramazan Festivali adı altında organize edilen programda kadın ve erkeklerin iç içe olduğunu, haram şarkıların söylendiğini ifade eden Hoca, söz konusu festivalin, insanlarımızı Ramazanın manevi etkisinden uzaklaştırma amacı taşıdığını söyledi.

 Hoca, "Şuanda Somali başta olmak üzere Dünya`nın çeşitli yerlerinde İnsanlar açılıktan ölürken bu tür işlerin haram olma konusu bir yana, harcanan paralar dahi ayrı bir tartışma konusudur." dedi.

Yunus Şani-İLKHA

 

 


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir