• DOLAR 34.034
  • EURO 38.087
  • ALTIN 2835.109
  • ...
İşgalci Netanyahu Golan saldırısı sonrası Güvenlik Kabinesi'ni topladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İşgal çetesinin işgali altında bulunan Golan Tepeleri'ndeki Mecdel Şems saldırısı Orta Doğu'daki gerilimi zirveye çıkardı. İşgalci Netanyahu, ABD'den döner dönmez Güvenlik Kabinesi'ni topladı.

Dün Golan Tepeleri'ne düzenlenen füze saldırından Hizbullah'ı sorumlu tutan Netenyahu, bu toplantıda saldırı kararı alabileceği iddia edildi. 

Netanyahu Golan saldırısı sonrası Güvenlik Kabinesi'ni topladı!  - 1. Resim

NE OLMUŞTU? 

İşgal rejiminin  işgali altında bulunan Golan Tepeleri'ndeki Mecdel Şems beldesinde bir futbol sahasına isabet eden roket saldırısında, aralarında çocukların da yer aldığı 12 kişinin hayatını kaybettiği, 17'si ağır 35 kişinin yaralandığı açıklanmıştı.

Netanyahu Golan saldırısı sonrası Güvenlik Kabinesi'ni topladı!  - 2. Resim

İşgal ordusu, "ellerindeki istihbarat ve yaptıkları değerlendirme sonucunda" roketin Lübnan'ın güneyindeki Şeba beldesinin kuzeyinden ateşlendiğini belirterek, Lübnan Hizbullahı'nın sorumlu olduğunu açıklamıştı.

HİZBULLAH, SALDIRIYI ÜSTLENMEDİ

Lübnan Hizbullahı ise Mecdel Şems'te meydana gelen saldırının kendileri tarafından gerçekleştirildiği iddialarını yalanlayarak, "olayla ilgili herhangi bir bağlantılarının olmadığını" ifade etmişti.

Netanyahu Golan saldırısı sonrası Güvenlik Kabinesi'ni topladı!  - 3. Resim

İşgalci Netanyahu da saldırıya ilişkin yaptığı açıklamada, "İsrail, bu ölümcül saldırıyı bir kenara not etmeyecek. Hizbullah şimdiye kadar ödemediği ağır bir bedel ödeyecek." ifadesini kullanmıştı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir