• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Manisa Büro-Memur-Sen 2. Olağan Kongresi yapıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MANİSA-Memur-Sen konfederasyonuna bağlı Büro Memur-Sen (Büro Memurları Sendikası) Manisa Şubesi'nin 2. Olağan Kongresi, Öğretmenler Evi'nde yapıldı. Kongrede tek aday olan mevcut başkan Murat Özkan başkanlığa yeniden seçildi.

Kongreye AK Parti'nin milletvekilleri de yakın ilgi gösterdi. Kongreye, AK Parti Manisa Milletvekilleri Hüseyin Tanrıverdi ve Selçuk Özdağ, Şehzadeler İlçe Başkanı Ahmet Tonguç, Manisa Büyükşehir Belediyesi Başkan Aday Adayı Mehmet Çerçi, Memur-Sen İl Temsilcisi Mehmet Emin Sofuoğlu ve sendika üyeleri katıldı.

İşte yeni yönetim kadrosu

Özkan, göreve geldikleri günden bu yana 24 saat sendikacılık yaparak çalışanların mağduriyetlerinin giderilmesi, özlük ve ekonomik haklarının iyileştirilmesi için büyük gayret sarf etmeye devam edeceklerinin altını çizdi. Kongreye tek liste ile giren Murat Özkan, Büro-Memur Sen Manisa Şube başkanlığına yeniden seçildi. Büro- Memur Sen Manisa Şubesi'nin yeni yönetiminde Murat Özkan, Hüseyin Erdeniz, Hüseyin Tomruk, Zeki Öcal, Bülent Bayil, Yaşar Şah ve Hakim Kamal yer aldı.

Üye sayısını arttırdık

Tek aday olarak kongreye giren mevcut başkan Murat Özkan, oy kullanma öncesi yaptığı konuşmada kamu çalışanlarının tercihi ile her yıl düzenli olarak büyüyerek yetkili sendika olarak toplu sözleşme masasına oturduklarını hatırlattı. 2010 yılında göreve geldiğinde 24 olan sendika üye sayısını bugün 800'e ulaştıklarının bilgisini veren Özkan, Büro-Memur Sen olarak ücret ile ekmeği araç, davaya hizmet etmeyi ise, amaç olarak gördüklerini vurguladı.

Haksızlıkların karşısında durduk

Büro-Memur-Sen olarak her zaman haksızlıkların karşısında durduklarını ve sonuçlarını da aldıklarını belirten Özkan, "İstanbul'dan Ankara'ya yaptığımız 455 kilometrelik yürüyüş eylemiyle sendikal tarihte bir ilke imza attık. Eylemimizin karşılığını toplu sözleşme masasında kısmi olarak aldık. " dedi.

Büro-Memur Sen'in kazanımların adresi olduğunu söyleyen Başkan Özkan, "Sözleşmelilerin kadroya alınması, 4/C'lilerin sendikalara üye olabilmesi, görevde yükselme ve unvan değişikliği sınavına şartları tutan herkesin girebilmesi gibi birçok kazanımın altında sendikamızın imzası vardır. Kadroya geçen meslek ve iş danışmanlarının sözleşme krizini verdiğimiz mücadele ile çözdük. Taban aylığa 175 TL zam aldık. Sendikalara üye olmalarının yolunu açtığımız 4/C'lilerin aile yardımı almasını sağladık. 4/C'lilerin maaşlarında yüzde 40'a varan artışlar oldu. Biz sadece toplu sözleşme zamanında değil, yılın 365 günü sendikacılık yapıyoruz, kamu çalışanlarının hakkı için mücadele ediyoruz." ifadelerini kullandı. (Ramazan Sındıraç-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir