• DOLAR 35.443
  • EURO 36.354
  • ALTIN 3064.7
  • ...
Yurtların ayrılmasına bir destek de Muş`tan
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
MUŞ - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan`ın kız ve erkek öğrencilerin aynı evi paylaşmalarına yönelik yaptığı açıklamaları değerlendiren Muş Alparslan Üniversitesi Öğrencileri, kız ve erkek öğrencilerin kaldıkları yurtların ayrılmasına tam destek verdi.
 
Toplumun hassasiyetlerine yönelik duyarlılığı olumlu buluyoruz
Alparslan Üniversitesi İlim ve Fikir Topluluğu üyesi öğrencilerden Muğdat Bilici, "Başbakanın böyle bir soruna dikkat çekmiş olması bizce geç de olsa olumlu bir tavırdır. Bizim toplumumuzun mayası İslam`dır. İslam ise hayatımızın hiçbir alanını boş bırakmayan bir yaşam tarzıdır. Kız ve erkeklerin aynı evde kalmaları hem dinimizce hoş görülmemekte hem de toplumumuzun gelenek ve göreneklerine aykırılık teşkil etmektedir; Bu durum hem öğrenciler hem de veliler tarafından zaten tasvip edilmeyen bir davranıştır. Ayrıca bu tür sıkıntıların önüne geçmek için eğitim hayatının ilk yıllarında bu konuya gereken önemin verilmesi ve öğrencilerin böyle bir yaşam tarzını benimsemeyecek bir eğitim sistemi ile yetiştirilmesi gerekmektedir." dedi.
 
Başbakanın açıklamaları toplumu rahatlattı
Başbakanın konu ile ilgili yaptığı açıklamaları değerlendiren Alparslan Üniversitesi öğrencisi Hüsamettin Kaya, "Başbakanın bu konuya ilişkin açıklamalarının İslami hassasiyetlere sahip ailelerin gönüllerine su serptiğini belirtti. Kaya, "Başbakan`ın açıklamaları ailelerinden uzakta yaşayan gençlerin nasıl bir hayat yaşadığı noktasında ailelerin endişelerini giderdi.
Bu tür sıkıntıların önüne geçmek için öncelikle, bilimsel olarak gençlerin psikolojik ve pedagojik gelişimlerini olumsuz yönde etkilediği savunulan, karma eğitime bir an önce son verilmesi gerekir." diye konuştu.
 
Karma eğitimin, birçok olumsuz etkilerinin olduğunu belirten Kaya, "İnsanlar dikkatlerini derse vermekte sıkıntı çekiyor ve ders ortamında rahat davranamıyor, buna aynı sınıfı paylaştığı karşı cinse kendini beğendirme arzusu da eklenince durum içinden çıkılmaz bir hal alıyor. Ayrıca bu konuda birçok Avrupa Ülkesi ve ABD`de bile derslerdeki başarının artmasına katkı sağladığı için kız ve erkek öğrencilerin ayrı sınıflarda derslere alındığı biliniyor iken ülkemizin hem de kendini muhafazakâr demokrat olarak tanımlayan bir hükümet döneminde hala bu sorundan kurtulamamış olması büyük bir eksikliktir." dedi.
 
Bu konunun gündeme getirilmesi takdire şayandır
Alparslan Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi öğrencisi Mahmut Bilici ise, yaptığı değerlendirmede başbakanın böyle bir konuyu gündeme getirmesinin takdire şayan bir hareket olduğunu ifade etti. Bilici, "Toplumumuz Müslüman bir toplum olduğundan toplumsal yaşama olan hassasiyetleri de İslami çerçevede şekillenmektedir. Hayatının tamamında İslam`ı referans alan halkımız, artık eğitimde de İslami referansların göz önünde bulundurulmasını istiyor. Bunun ilk adımı olarak karma eğitime son verilmeli ve müfredattaki dini ve ahlaki derslerin sayılarının artırılarak içeriklerinin zenginleştirilmesi ve pratik hayatta İslam`ın nasıl yaşanılması gerektiği ile ilgili gençlere erken yaşlarda İslami bir ahlakın benimsetilmeye çalışılması gerekir." şeklinde konuştu.
 
Ayrıca muhalefetin sırf iktidardan geliyor diye böylesine hayırlı bir işi engelleme çabalarını eleştiren Bilici, muhalefetin işi yapana değil yapılan işe bakarak siyasi tavır belirlemesi gerektiğini kaydetti.
 
Öğrenciler, Müslüman toplumu özüne dönüştürmeye yönelik bu tür adımların daha da ileriye gidilerek atılması gerektiğini ifade etti. (Şirin Çağlayan - İLKHA)
 
 
 
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir