• DOLAR 32.359
  • EURO 35.067
  • ALTIN 2291.653
  • ...
Bölge halkı oynanan oyunların farkındadır
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

GAZİANTEP-Gecen hafta Batman`da Hür Dava Partisi (HÜDA-PAR) üyelerine yapılan saldırı ve akabinde meydana gelen cinayetle ilgili bir basın açıklaması yapan HÜDA-PAR Gaziantep İl Başkanlığı, şer odaklarının bölge halkını birbirine düşürmeye yönelik kirli hesaplarının olduğunu belirterek, sağduyu ile hareket eden bölge halkının üzerinde kirli hesapların tutmayacağını vurguladı.

HÜDA-PAR il binasında düzenlenen basın açıklamasını Parti il başkanı Mustafa Özaslan okudu. Özaslan, " Bilinen menfur olayda parti üyelerimiz bir saldırı olmuş ve başka bir olayda da düğün yerine ateş açılmış ve açılan ateş sonucu bir genç hayatını kaybetmiştir. Söz konusu olay PKK/ BDP medyası tarafından çarpıtılarak Partimiz hedef gösterilerek aslından saptırılmıştır."ifadelerine yer vererek seçimlerin yaklaşması nedeniyle BDP`nin yalan ve iftiraya başladığını söyledi.

PKK/BDP`nin bölgedeki Müslüman halka karşı kaosa yönelik saldırılar yaptığını belirten Özaslan, "BDP partimizi suçlamakla saldırıları ört bas etmeye çalışmaktadır. BDP ölen gencin üzerinden siyaset yapmayı bırakıp, parti tanıtımını yapan üyelerimize defalardır neden saldırdığını aziz halkımıza açıklamalıdır. Ayrı bir olay ve mekanda yaşanan bu ölüm hadisesini istismar ederek suçunu gizlemeye çalışan BDP, üyelerimize yaptıkları saldırıların hesabını halkımıza vermelidir." dedi.

Bölge halkının oynan oyunların farkında olduğunu belirten Özaslan, "Bölge halkı kimlerin hak ve halk için çalıştığını bilmektedir. Halkımız provokasyonlara gelmeyecek ve çatışma ortamından nemalanmak isteyenlerin oyunlarını boşa çıkaracaktır. İslami hassasiyetleri olan HÜDA-PAR üye ve gönüllülerine saldırıp kardeşi kardeşe kırdıramayacaklardır." İfadelerine yer verdi.

Bu bölgede hiçbir yapı Müslümanların varlığını göz ardı edemez
Hiç kimsenin bölgede Müslümanların varlığını görmezden gelemeyeceğini belirten Özaslan, "Hükümetinde bütün bu olup bitenler karşısında sessizliğini bozmasını bekliyoruz. Emniyet yetkilileri bu işi acilen çözmelidir."dedi.
Davalarının kardeşlik, huzur ve barış olduğunu belirten Özaslan, "Davamız halkımızın refahı ve huzurudur." İfadelerini kullanarak kimsenin davalarının sesini kesemeyeceğini söyledi.

Bir gazetecinin `Neden Özellikle HÜDA-PAR hedef alınıyor` sorusuna karşılık veren Özaslan, "Bölge çok hassas bir durumda, özellikle oradaki halkın üzerinde çok büyük hesaplar yapılıyor, oradaki kardeşi kardeşe düşman etme, kardeşi kardeşe kırdırmak için şer odakları boş durmuyor."dedi.

Şer odaklarının Bölgede özellikle inançlı yöneticileri hazmedemediğini belirten Özaslan, "Oysa halkımız Müslüman dır inançlıdır, inançlı insanların yanında yer almak istiyor, onları desteklemek istiyor birileri de bunu hazmedemeyerek engel olmaya çalışıyor." (Şefik Mert-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir