• DOLAR 32.457
  • EURO 34.744
  • ALTIN 2436.398
  • ...
Batman Barosu'ndan "Din ve Vicdan Özgürlüğü" Semineri
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN- Batman Barosu tarafından "Batman Barosu Av. Sedat Özevin insan hakları okulu" 3. Hafta Seminer eğitim çalışması kapsamında memurlara verilen seminer, saat 11.30 da Batman esnaf kefalet kooperatifi konferans salonunda gerçekleşti.

Batman barosuna kayıtlı avukatlar, STK temsilcileri ve memurların katılım gösterdiği seminerde, Mazlum-Der Eski Genel Başkanı Ayhan Bilgen "Din ve Vicdan Özgürlüğü" konulu sunum yaptı.

Bilgen, katılımcılara verdiği bilgide, "Bu ülkede herkes din ve vicdan özgürlüğünü, hiçbir baskı altında kalmadan yerine getirmeli. İnsanlar arasında mezhep çatışması olmamalı. Herkes istediği gibi dinini, dininin istediği şeyleri rahat bir şekilde yerine getirmelidir. Kimse kimsenin davranışlarına, hareketlerine, giyimine ve kuşamına karışmamalı herkes özgür bir şekilde yaşamlıdır. Dindar insanlar veya dindar olmayan insanlar birbiriyle çatışmamalı, birbirlerini baskı altında bırakmamalıdır" diye ifade etti.

Bilgen konuşmasının devamında insan haklarına da değinerek, "İnsan hakları dokunulmazdır. İnsan kendi istediği şeyleri özgürce yaşayabilmeldir. Her dilden veya her ırktan olan insanlar birbirlerine saygı göstermeli ve yaşam hakkını daha doğrusu yaşama hakkına, eğitim öğretim hakkına, genel anlamda insanların temel haklarına kimse engel olmamalıdır." dedi.

Bilgen daha sonra kendisiyle getirdiği kitapları katılımcılara dağıttı. (Yasir Oğuz-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir