• DOLAR 32.555
  • EURO 35.029
  • ALTIN 2422.393
  • ...
"Diş teli tedavisi her yaşta uygulanabilir"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
İZMİR - İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Ortodonti Anabilim Dalı Başkanı Yrd. Doç. Dr. İlknur Veli, ortdontik tel tedavisi ile ilgili yaptığı açıklamada, toplumda ortodontik tedavinin sadece çocukluk ve genç erişkinlik dönemlerinde yapılabileceği gibi yanlış bir algı oluştuğunu, ancak düşünülenin aksine, her yaşta dişlere tel takılarak ortodontik tedavinin mümkün olduğunu söyledi.


Yrd. Doç. Dr. Veli açıklamasında, "Güzel bir gülümseme, kişinin kendine güvenini ve yaşam kalitesini arttıran önemli bir etkendir. İyi bir gülüş, düzgün sıralanmış dişler sayesinde sağlanır. Eğer dişleriniz düzgün sıralanmamış veya çarpıksa, ortodontik tel tedavi yöntemleri size yardımcı olabilir." ifadelerini kullandı.


Ortodontinin ilerleyen teknolojiye paralel olarak hastaya yeni tedavi yöntemleri ve malzemeleri sunduğunu belirten Veli, geliştirilen estetik braketlerin hem boyutları, hem de renginin, diş rengine yakınlığı sayesinde, daha estetik ortodontik tedavi yapılmasına olanak tanıdığını kaydetti.


Estetik kaygı duyanlara görünmeyen diş telleri
Açıklamasında yöntemin uygulanması ile ilgili bilgi veren Veli, "Uygulamada, daha estetik tedavi yöntemlerinden biri olan 'görünmeyen diş teli' olarak bilinen, içten takılan diş telleri yöntemiyle, dişlerin arka yüzeylerine braketler yapıştırılır. Teller, dişlerin dil tarafından geçtiği için dışarıdan bakıldığında görünmez ve hastalar tedavileri süresince rahatça gülümseyebilirler. Estetik kaygısı fazla olan bireylerde, lingual teknikle yapılan ortodontik tedavi ile, tatmin edici sonuçlar elde etmek mümkündür." dedi.


Bir diğer yöntemin de şeffaf düzelticiler olarak bilinen şeffaf plak yöntemi olduğunu hatırlatan Veli, "Dişler arasındaki sıkışıklık miktarı az olan hastalarda, hastaya özgü hazırlanan plaklar yardımıyla, dişlerin düzgün sıralanması sağlanır." diye konuştu.


"Etkileyici bir gülümseme psikolojik anlamda da rahatlatıyor"
Tedavi süresince estetik olarak rahatsızlık uyandırmayan bu yöntemlerin, hastaların aile, iş ve sosyal yaşamlarında hiçbir kaygı duymadan devam etmelerini sağladığını ifade eden Veli, "Bu yöntemle hastalarımız, etkileyici bir gülümsemeye sahip olarak, psikolojik anlamda da rahatlamaktadır." dedi.


"Tek şart sağlıklı dişeti dokularına sahip olunması"
Ortodontik tedavilerdeki güncel gelişmeler sayesinde her yaşta tedavi yapılabildiğini, ancak bu tedavilerin yapılabilmesi için tek şartın, hastaların sağlıklı dişeti dokularına sahip olması gerektiğini vurgulayan Veli, "Sonucun mükemmelliğini belirleyen unsur hiç kuşkusuz diş temizliğinin ve dişeti sağlığının çok iyi olmasıdır. Bunun dışında, unutulmamalıdır ki ortodontik tedaviler, bir sabır süreci gerektirir." şeklinde konuştu. (İlyas Yıldız - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir