• DOLAR 32.563
  • EURO 34.963
  • ALTIN 2434.492
  • ...
Başbakan`a bir destek de öğrenci velilerinden
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
VAN - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan`ın grup toplantısında kızlı-erkekli yurt ve öğrenci evleri hakkında yaptığı açıklama gündemdeki yerini kuruyor. Konu ile ilgili tartışmalar devam ederken İLKHA`ya konuşan öğrenci velileri açıklamayı olumlu bulduklarını ifade ederek, bunun bir an önce uygulamaya konulmasını istedi.

"Bunun pratiğe dökülmesi önemlidir"
Başbakan tarafından yapılan açıklamayı mantıklı bulduğunu belirten Necmi Aşan, söylenenin olumlu ve yerinde olduğunu belirterek, "Tabi bunun pratiğe dökülmesi önemlidir. Bizler Başbakanın farklı çevrelerin etkisinde kalarak bundan vazgeçmesini istemiyoruz. Söz konusu çalışmanın bir an önce başlamasını da istiyoruz." dedi.

"İslam dini de buna müsaade etmez"
Bayanlarla erkeklerin aynı ortamda yatmasının İslami anlamda da uygun olmadığını ifade eden Ömer Koç, bunların bir arada kalmasının yol açtığı birçok olumsuzluğun olduğunu dile getirerek, "İslam dini de buna müsaade etmez. Günümüzde fuhşiyat ilkokullara kadar inmiş durumda. Onun için bu tür yerlere müsaade edilmemesi olumlu bir adımdır." şeklinde konuştu.

"Bu zinaya giden bir yoldur"
Yapılan açıklamanın yerinde bir açıklama olduğunu ve İslam`a da uyduğunu belirten ve 2 öğrenci velisi olduğunu anlatan Ahmet amca , " Bunların bir arada kalması İslam şeriatına da uygun değildir ve zinaya da götürmektedir. Onun için bu söylemler çok önemlidir. Bunun desteklenmesi gerekir." ifadelerini kullandı.

"En doğru olan ayrı kalmalarıdır"
Bu tür ortamların kesinlikle İslam`a, insanlığa ve medeniyete uygun olmadığını ifade eden İhsan Caniş, "En doğru olanı bunların ayrı yerlerde kalmasıdır. Kesinlikle bir arada kalmaları doğru değil. Oğlum Kastamonu`da yurtta kalıyor. Ben oğlumun kızlarla aynı ortamda kalmasına razı olamam. Kaldı ki kız çocuğumu asla o tür ortamlarda okutmam." diye konuştu.

"Bu öğrencilerin bir arada kalması haramdır"
Müslüman olarak olaylara İslami açıdan bakılması gerektiğini dile getiren Ubeydullah Bal, "Bu öğrencilerin bir arada kalması dinimize göre haramdır. Kendi öğrencilerimizi okula gönderdik. Ancak kesinlikle bunların karışık olmaları kabul edilemez." ifadelerini kullandı.

"Müslüman olan herkes de bunu desteklemeli"
60 yaşında olduğunu ve ilk defa Türkiye`de böyle güzel bir çalışmaya tanık olduğunu söyleyen İbrahim Aydın, "Başbakanın bunun söylemesi çok önemlidir. Müslüman olan herkes de bunu desteklemelidir. Tesettür ile ilgili çalışmaları da destekliyoruz. Kendi öğrencilerimiz de var. Bu çalışmaya herkes sevinmiştir." diye konuştu.

"Bu münkerin ortadan kaldırılması önemlidir"
Bu söylemlere yüzde yüz desteklediklerini ve olumlu bulduklarını belirten Cevher Bayraktutar ise, " Böylesi çalışmalar ülkemiz ve neslimizin salahiyeti için önemlidir. Bizler olayı bu yönüyle değerlendiriyoruz, destekliyoruz. Müslüman olmamız hasebiyle olaya İslami pencereden bakmaz gerekir. Zinaya götüren nedenler ortadan kaldırılmalıdır." dedi.

"Dinimiz kız ve erkeğin bir arada kalmasına müsaade etmez"
Muzaffer Çelik adlı veli ise, 6 tane öğrenci okuttuğunu söyleyerek, "Ben 4`ü kız 2`si erkek, 6 tane talebe yetiştirdim. Hepsi de üniversiteyi bitirmiş. Bunların başkaları ile kalmasına razı olamam. Çünkü dinimiz kız ve erkeğin bir arada kalmasına müsaade etmez." diye konuştu. (Murat Dalgın/Sedat Karatay-İLKHA)
 
 
 
 
 
 
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir