• DOLAR 33.982
  • EURO 37.725
  • ALTIN 2728.385
  • ...
Katil Netanyahu'ya Türkiye'den tepkiler!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HİLAL HİKMET YEŞİLBUDAK

Siyonist işgal rejiminin Gazze'deki katliamları devam ettiği sırada katil işgalcilerin sözde başkanı terörist Netanyahu, işgalci ABD Kongresinde konuştu.

Netanyahu'nun sözleri sık sık alkışlarla kesilirken, skandal görüntülere vicdan sahibi herkes tepki gösterdi.

 Türkiye'den de tepki gecikmedi.  

Natenyahu'nun ABD'li senatörler tarafından ayakta alkışlanmasına ilk tepki de TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş'tan geldi.

Kurtulmuş, "Uluslararası mahkemelerde yargılanan bir katliamcıyı, insan hakları, demokrasi, adalet namına insanlığın ne kadar kazanımı varsa tümünü ayaklar altına alarak "ayakta alkışlayan" topluluk, bu katliamın ortakları olarak insanlığın hafızasına kazınmıştır. Yazıklar olsun size…" dedi.

"Kongre'de gördüğü utandırıcı teveccüh, endişe verici"

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Netanyahu'nun ABD Kongresinde konuşmasına ilişkin, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, şu ifadeleri kullandı:  

"Gazze'de soykırım yapmak suçundan Uluslararası Adalet Divanı önünde sanık bir yöneticinin ABD Kongresinde gördüğü utandırıcı teveccüh, insani değerler, uluslararası hukuk ve demokrasinin geleceği bakımından endişe vericidir. Lobiler ve hakim medya kanalları ile oluşturulan algılar karşısında, insanlığın sağduyusu ve hakikatin gücü en büyük dayanağımızdır. Dünyanın tüm erdemli kişileri ve yönetimleri ile birlikte insani hukukun, mazlum ve işgal altında olan Filistin halkının yanında olmaya, herkes için adaleti ve barışı savunmaya devam edeceğiz."

Bu haberler de ilginizi çekebilir