• DOLAR 33.982
  • EURO 37.725
  • ALTIN 2728.385
  • ...
Esirler heyeti: Ofer Hapishanesi'nde tutulan esirler aç bırakılıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Fatih Sivi

Heyet bugün yaptığı açıklamada, avukatlarının bazı idari tutukluları ziyaret edebildiğini ve Ofer esirleriyle ilgili tanıklıklarını dinlediğini belirtti.

Beytlahim vilayetinden Yezin Ğanim ve Suheyb Hamamire, Ramallah ve El-Bire vilayetinden Enes Ubeyde ve Muhenned Haccici ve Cenin vilayetinden Abdülcebbar Cerrar isimli avukatların esirleri ziyaret edebildiklerini kaydetti.

Esirler avukatlara, kendilerine verilen yemeğin miktarının oldukça yetersiz ve kalite açısından kötü olduğunu, bu durumun kendilerinin zayıflamalarına ve kemiklerinin belli olmasına neden olduğunu, hastalıklara karşı zayıf kaldıklarını ve tıbbi ihmalkârlığın arttığını bildirdi.

Açıklamada, esirlerin kıyafet, temizlik malzemeleri ve diğer ihtiyaç maddelerinin eksikliğinden muzdarip oldukları belirtildi.

Heyetin açıklamasında, "Hapishanedeki tüm tutuklular ya yakalanma anında ya da gözaltı merkezlerinden hapishanelere taşınırken darp ve kötü muameleye maruz kaldı. Bunun yanı sıra, baskın birimlerinin de hücreleri ve bölümleri bastığı sırada her türlü işkenceyi uyguladı ve bu yüzden vücutlarında kırıklar, yaralar ve morluklar meydana geldi." denildi.

Heyet, uluslararası kurumların yetersiz kaldığı ve esirlerin durumunu sadece esir örgütlerinin raporları ve medya aracılığıyla takip ettikleri için hapishanelerdeki kötü ve aşırı durumların devam etmesinden endişe duyduğunu ifade etti.

Bu haberler de ilginizi çekebilir