• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
"Mukaddes Miras" Diyarbakır'da
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR- Anadolu'yu 4 Ekim'de gezmeye başlayan "Mukaddes Miras" sergisi, Peygamberler Şehri Urfa'dan sonra Diyarbakırlı sanatseverlerin beğenisine sunuluyor. Diyarbakır'daki açılışa Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eder de katılacak.

İslam Kültür ve Sanat Platformu'nun organizasyonunda, Başbakanlık, Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Diyanet İşleri Başkanlığı'nın himayelerinde düzenlenen sergi 9-18 Kasım tarihleri arasında Diyarbakır Zinciriye Medresesi'nde gezilebilecek.

Türkiye'yi doğusundan batısına, kuzeyinden güneyine dolaşacak olan sergi Diyarbakır'dan sonra Mardin, Gaziantep, Erzincan, Erzurum, Trabzon, Sivas, Kayseri, Konya, Ankara, Eskişehir, Edirne veBursa'da da görücüye çıkacak.

Sergide 9.yüzyıldan 19.yüzyıla kadar, Abbasilerden,Emevilere, Çin'den Moğolistan'a bütün İslam coğrafyasında kaleme alınan, İslam hat sanatında ekol olarak kabul edilen Hafız Osman, Mehmet EminÜsküdari, Mahmud Sivasi, Hafız Yusuf ve DervişMehmed gibi ünlü hattatların da eserlerinin bulunduğu, 99 adet el yazması Mushaf-ı Şerif sergileniyor.
Sergi 9 Kasım Cumartesi günü saat 14.30'da törenle açılacak. (Hüseyin Yalçın-İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir