• DOLAR 32.521
  • EURO 34.801
  • ALTIN 2420.701
  • ...
`Asla şiddet, kan ve fitneye fırsat vermeyiz`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BATMAN - PKK/BDP`lilerin hafta sonu broşür dağıtan HÜDA PAR`lılara saldırısından sonra başlayan BDP provokasyonları nedeniyle Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Batman İl Başkanlığı "Batman`ın huzuru bozulmasın" konulu kitlesel basın açıklaması düzenledi.
 
Cuma namazı sonrası HÜDA PAR İl Başkanlığı önünde yapılan basın açıklamasına HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcıları İsa Aydın, Abdurrahman Cens, GİK üyeleri, İl ve ilçe teşkilatı yetkilileri ve kadınların da aralarında bulunduğu kalabalık bir kitle katıldı.
 
Fatih Uzun`un Kur`an`ı Kerim tilaveti ile başlayan programda, basın açıklamasını HÜDA PAR İl Başkanı Dr.Aydın Gök okudu.
 
Gök, "Geçtiğimiz günlerde İpragaz (Petrol) Mahallesinde yaşanan olayları lanetlemek ve ölen gencin kanı üzerinden siyasi rant devşirmeye çalışanların azgınlığını halkımıza şikâyet etmek ve Batmanımızın huzuru bozulmasın" diye toplandıklarını kaydetti. Gök, menfur hadiseyi lanetleyerek, "Hayatını kaybeden gencimize Allah-u Teala`dan rahmet, yakınlarına sabr-ı cemil ve yaralananlara acil şifalar diliyoruz" dedi.
 
Cinayet olayı ile partimizin hiçbir ilgisi yoktur
Kamuoyunun doğru bilgilenmesi için olayın akışını özetlemekte fayda gördüklerini dile getiren Gök, şu ifadeleri kullandı: "Aylardır Batman`ın birçok mahallesinde parti tanıtım çalışmaları yapan üyelerimiz o akşam birçok mahallede olduğu gibi İpragaz Mahallesinde de parti tanıtımı için broşür dağıtırken PKK`li 40-50 kişi yollarını keserek hakaret etmiş ve üyelerimizin konuşmalarına fırsat vermeden zincir, sopa ve taşlarla kendilerine saldırmışlardır. Yaşanan arbededen sonra üyelerimiz buradan ayrılmışlardır. 10 dakika süren bu arbede ile düğün hadisesi 2 ayrı olaydır. Cinayet olayı ile partimizin hiçbir ilgisi yoktur."
 
BDP`nin bu olayı çarpıtmasının yaklaşan yerel seçimlerde aleyhlerine kullanılmak üzere tamamen kirli ve çirkin iftira kampanyasının devamı olduğuna dikkat çeken Gök, "BDP, partimizi suçlama kolaycılığına kaçmakla saldırganlığını örtbas etmeye çalışmaktadır. BDP, ölen gencimizin kanı üzerinden siyaset yapmayı bırakıp, parti tanıtımı yapan üyelerimize defalardır neden saldırdığını aziz halkımıza açıklamalıdır. Ayrı bir olayda ve mekanda yaşanan bu ölüm hadisesini istismar ederek suçunu gizlemeye çalışan BDP, üyelerimize yaptıkları saldırıların hesabını halkımıza vermelidir." şeklinde konuştu.
 
Halkın tercihine herkes saygı duymalıdır
Siyasi mücadelenin, proje ve fikirler üzerinden olması gerektiğine değinen Gök, "Bugüne kadar BDP birçok kez bildiri dağıttı, bizlerin de kapılarına geldi. Bizler, kendileri gibi hakaret etmedik, tehdit etmedik ve saldırmadık. Örfümüzde kapıya gelene hakaret etmek ve saldırmak yoktur. Engelleme, saldırı ve iftiralar üzerinden zorbalıkla siyaset olmaz. Halkın teveccühüne ve tercihine herkes saygı duymalıdır. Halkımızın tercihi ve kararı sandıkta ortaya çıkacaktır. Seçime girmeyi düşündüğümüz tüm il, ilçe ve beldelerde parti tanıtım çalışmaları yapmaktayız. Birçoğunuz buna şahittir, kapılarınıza geldik, broşürümüzü verdik ve ayrıldık." dedi.
 
Batman`da ve bölgede gerek HÜDA PAR`a gerekse diğer İslami STK ve Kur`an kursları ve yurtlara yapılan PKK/BDP yandaşlarının saldırılarından detaylı olarak anlatan Gök, "Tüm bu saldırıları sineye çektik ve halkımızın huzuru bozulmasın diye sağduyulu duruşumuzu muhafaza ettik. Buna hepiniz şahitsiniz. Halkımız şundan emin olsun: Batman`ımızın huzuru ve halkımızın maslahatı için bu tavrımızı sürdürmeye devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.
Oynanmak istenen oyunun farkında olduklarını ve Batman`ı karanlık günlere döndürmek isteyenlerin yeniden fitne çıkarmak için provokasyonlar tezgâhladığına işaret eden Gök, "Gençlerimizi birbiriyle çatıştırılmak ve halkımızın arasına kin ve nefret tohumları ekilmek isteniyor. Olayı başlatan ve saldırgan taraf olmalarına rağmen partimizi suçlamak, saldırıların ve cinayetin faillerini himaye etmektir. Olayın aslı ortaya çıkmadan ateşe benzin dökercesine sorumsuzca açıklamalar yapmak, halkımıza yapılan en büyük kötülüktür." dedi.
 
Halkımızla beraber bu oyunları boşa çıkaracağız
Gök açıklamasının devamında, halkın huzurunu ve kardeşliğini bozacak her türlü girişimlerin karşısında olacaklarını belirterek, sözlerini şöyle sürdürüdü: "Halkımızın kılına dahi zarar gelmesini istemeyiz. Halkımızla beraber her türlü provokasyona karşı çıkacak ve hep beraber bu oyunları boşa çıkaracağız. Batman`ımızın huzuru bizim için çok önemlidir, bozulmasına müsaade etmeyiz."
 
Kendilerini suçlayanların elindeki silahı bıraksın diye Oslo`da, Kandil`de ve İmralı`da MİT ile yaptığı görüşmeleri, kanın bir daha akmaması ve halkımızın maslahatı için olumlu karşıladıklarına işaret eden Gök, "Bunu defalarca kamuoyu ile paylaştık. Bizler bu görüşmeleri bile müsbet karşılarken partilerin genel başkanlarının birbirleriyle görüşmelerine saçma sapan anlamlar yüklenmesini halkımızın takdirine bırakıyoruz." diye tepki gösterdi.
 
Bizim davamız kardeşlik davasıdır
Konuşmasının devamında acılı Temel ailesine çağrıda bulunan Gök, "Evladınız evladımızdır. Acınız acımızdır. Bizim davamız kardeşlik davasıdır. Asla şiddet, kan ve fitneye fırsat vermeyiz. Bizler hayat bulduğumuz davamızın halkımıza da hayat vermesi için uğraşıyor ve bunun için çalışıyoruz." dedi.
 
Bu olayın aydınlatılmasını herkesten çok kendilerinin istediğine dikkat çeken Gök, "Bu menfur hadisenin bir an önce aydınlatılması için devlet üzerine düşeni yapmalıdır. Olayın fail-i meçhul kalması, halkımızın arasına fitne koymaya hizmet eder." ifadelerine yer verdi.
 
Devamla Gök, her yerde parti tanıtım çalışmaları yapmaya devam edeceklerini ve bunun en tabii hakkları olduğunu belirterek, "Hiç kimse buna engel olamayacaktır. Sesimizin ulaşmadığı kimse kalmayana dek çalışmaya devam edeceğiz. Hiç kimse davamızın sesini kısamayacak ve susturamayacaktır. Rabbimiz imkan ve takat verdikçe Batman`ımız için hizmet etmek niyetindeyiz. Davamız; kardeşliktir, huzurdur, barıştır. Davamız; halkımızın refahı ve haklarıdır. Allah-u Teala; şehrimizin, halkımızın huzurunu bozmak isteyenlere fırsat vermesin. Allah-u Teala; fitne çıkarmak isteyenlerin bu fitnesini aleyhlerine döndürsün." diye konuştu.
 
Partimizin gayesi halka hizmet ve onun barışını sağlamaktır
Daha sonra söz alan HÜDA PAR istişare kurulu üyesi M. Osman Teyfur, Kürtçe yaptığı konuşmasına ölen gence Rahmet dileyip, cinayeti kınayarak başladı.
 
Teyfur, seçime girecekleri her yerde parti tanıtımı için mahalle mahalle, ev ev dolaşarak partilerini tanıttıklarını buna devam edeceklerini belirterek, "Bu sadece ipragaz mahallesine has olmadığı gibi Batman`a da has değildir. Bu tanıtım sırasında parti üyelerimize saldırı da bulunulmuştur. Üyelerimiz kendilerini savunup oradan ayrılmışlardır. Daha sonra uzak mesefade olan bir düğüne bu menfur saldırı olmuştur." dedi.
 
Halkın huzur ve selametinin kendileri için çok önemli olduğuna işaret eden Teyfur, "Partimizin de gayesi bu halka hizmet yapıp onun barışını sağlamaktır. Bugüne kadar bize yapılan saldırılara karşı bu halkın maslahatı için karşılık vermedik ve olaylara karşı sabrettik." şeklinde konuştu.
 
Türk Solu Kürdistan`da bir daha çatışma çıkaramayacak
90`lı yıllara geri dönülmesine müsaade etmeyeceklerini belirten Teyfur, "Özellikle Türk Solu`nun Kürdistan`da bir daha çatışma çıkarmasına izin vermeyeceğiz. Ama çok ilginçtir ki, bize karşı yapılan onca saldırılara rağmen ses çıkarmayan BDP ve çevresi, yalan ve iftirayla bu karanlık ve menfur olayı HÜDA PAR`a yıkmaya çalışmaktadır. Halkımız bizlere inansın ve bilsin ki, hiç bir zaman fitne taraftarı olmadık ve olmayacağız." dedi.
 
Bu halkın parmağına bir dikenin dahi batmasını istemediklerine dikkat çeken Teyfur, "Birilerinin fitne ateşini yakmasına asla müsaade etmeyiz. Kan üzerinden siyaset yapanlara da diyoruz ki, kan ve acı üzerine siyaset yapılmaz. Her yerde birçok parti olup seçim çlışmaları yapılırken burada da değişik partilerin olup siyaset yapmalarına engel olunamaz. Bunun için herkesin iradesine saygı gösterilmelidir." ifadelerini kullandı.
 
Hükümete Batman valiliğine ve emniyet güçlerine seslenen Teyfur, "Bu karanlık olay bir an önce çözülmeli ve katil veya katilleri ortaya çıkarılmalıdır." dedi.
 
Bütün kesimlere seslenen Teyfur, "Tüm kesime olan çağrımız ise, bu karanlık saldırı ve cinayetlere karşı seslerini yükseltip fitne ateşini yakmaya çalışanlara engel olmalarıdır. Biz muhabbet ehliyiz, husumete yer yoktur. Son oarak diyoruz ki, bu provokasyonları boşa çıkaracağız. Herkes bunu böyle bilsin." şeklinde konuştu.
 
Teyfur, konuşmasını dua ile sonlandırdı.
Basın açıklamasında sık sık tekbir ve tehlil getirilirken, "Batman halkı huzur istiyor", "Halkımız baskıyı kabul etmez" ve "huzur için Batman el ele" şeklinde sloganlar atıldı.
 
Basın açıklamasında, "Kardeş kavgası istemiyoruz", "Yaşasın barış ve kardeşlik" ve "Biji bırati, bımre neyarti (Yaşasın kardeşlik, kahrolsun düşmanlı)" şeklinde dövizler taşındı.
(M.Fatih Akgül, Kenan Önder - İLKHA)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir