• DOLAR 32.488
  • EURO 34.888
  • ALTIN 2420.46
  • ...
Zehirlenen öğrencilerin tedavilerine devam ediliyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN - Van Valiliği, Muradiye ilçesinde, dün yedikleri öğlen yemeğinden zehirlenen 509 öğrenci ile ilgili yazılı açıklama yaptı.

 

Açıklamada, 509 öğrencinin gıda zehirlenmesinden dolayı tıbbi kontrolden geçirildiği belirtilerek, halen 29 öğrencinin Van merkezdeki hastanelerde, 13 öğrencinin ise Muradiye Devlet Hastanesinde müşahede altında olduğu bildirildi.

 

Van'ın Muradiye ilçesinde taşımalı eğitim yapan 950 öğrenci mevcutlu Kandahar İlk ve Ortaokulu'nda dün öğlen yemeğinden sonra saat 14.30 sıralarında birçok öğrencinin karın ağrısı ve baş dönmesi şikâyeti ile okul idaresine müracaat ettiği ifade edilen açıklamada öğrencilerin Muradiye Devlet Hastanesi'ne götürüldüğü ve 509 öğrencinin tıbbi kontrolden geçirildiği kaydedildi.

 

"42 öğrenci halen müşahede altında"
Bu öğrencilerden 22'sine Çaldıran Devlet Hastanesinde, 18'ine Erciş Devlet Hastanesinde tıbbı destek verildiği ve yapılan gözetimler sonrası taburcu edildiği ifade edilen açıklamada, halen 29 öğrencinin Van'da, 13 öğrencin ise Muradiye Devlet Hastanesinde müşahede altında bulunduğu belirtildi.
Muradiye'nin Kandahar Mahallesi'nde bulunan 950 öğrenci kapasiteli Kandahar Ortaokulu'ndaki öğrenciler dün öğlen yedikleri yemeğin ardından rahatsızlanarak Van merkez ve ilçelerdeki çeşitli hastaneler kaldırılmıştı. (Murat Dalgın - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir