• DOLAR 32.47
  • EURO 34.707
  • ALTIN 2435.082
  • ...
`PKK/BDP Kürt halkını benliğinden uzaklaştırıyor`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
MERSİN - Son zamanlarda bölgede oynanmak istenen oyunlara bir tepki de Mersin`de geldi. Hür Dava Partisi Mersin İl Teşkilatı, yaptığı basın açıklaması ile bölgede PKK/BDP`nin bölgede çıkarmak istediği kaosa tepki gösterdi. Açıklamayı okuyan Salih Demir, PKK/BDP`nin LGBT`lileri Kürtlerin temsilcisi olarak göstererek Kürt halkını benliğinden uzaklaştırdığını söyledi.
 
Basın açıklaması Cuma namazı sonrası Hastane Caddesi üzerinde bulunan Kuru Çeşme`de yapıldı. Burada toplanan İslami STK ve HÜDA PAR üye ve gönüllüleri ellerinde taşıdıkları "İt… Ürür, Kervan Yürür", "Mustazafa Uzanan Eller Kırılsın", "Bunca Yapılan Saldırıların Failleri Nerede" gibi dövizler ile kitlesel basın açıklamasına destek verdiler.
 
Sapıkları Kürt halkının temsilcisi diye takdim ediyorlar
Basın açıklamasını Hür Dava Partisi Mersin il başkanı Salih Demir okudu. Geçen hafta sonu Batman`da yaşanan olaylar ve PKK/BDP yakın medya kuruluşlarının attıkları iftira haberlerinin hemen akabinde Diyarbakır`da İslami STK`lara yapılan saldırıları hatırlatan Salih, "Ağababalarınızın varisi olarak LGBT gibi sapık, hasta mahlukları Kürt halkına temsilci diye takdim ediyorsunuz. Bu ideolojileri bunamış ve sapıtmışları Kürtlerin sırtına bindirip siyaset sahnesine taşıyorsunuz." ifadelerini kullandı.
 
"PKK/BDP Kürt halkını benliğinden uzaklaştırıyor"
PKK/BDP`nin Kürt halkını benliğinden uzaklaştırdığının altını çizen Demir şöyle devam etti: "PKK/BDP`nin güttüğü politikalarla Kürt halkı benliğinden uzaklaştırılmaya çalışılıyor. Bir taraftan trilyonlarca paralar ile kiliseleri finanse ettiniz, bir taraftan da Kutlu Doğum haftasında mevlit etkinliğini sabote etmeye kalkıştınız. Bu halkın maneviyatı ile oynamaktan vazgeçin artık. Müslüman Kürt halkının bu olanları görmediğini sanıyorsanız kısa bir süre sonra göreceksiniz."
 
"Ubeydullah Durna`nın katilleri hala bulunamadı"
Yüksekova Mustazaflar Derneği Başkan Yardımcısı Ubeydullah Durna`nın katillerinin hala bulunamadığını hatırlatan Demir, "Hür Dava Partisi olarak bu toprakları gülistana çevirmek için uğraşırken, sizler kabristan olması için elinizden gelen tüm çabayı gösteriyorsunuz. Aynaya bakın gözlerinizin kan çanağına döndüğünü göreceksiniz." dedi.
 
"Emniyet bir olayı dahi çözse mesele ortaya çıkar"
Tüm yapılan bu saldırılar karşısında emniyetin bir olayı dahi çözmesinin meseleyi ortaya çıkartacağını ifade eden Demir taraflara seslenerek şunları kaydetti: "BDP için daha fazla söze ne hacet. O zihniyeti biliyoruz. Hükümetin bütün bu olup bitenler karşısında sessizliğini hala aklımız almıyor. Bu konuda da onları hassasiyet sahibi olmaya ve duyarlı davranmaya davet ediyoruz. Emniyet yetkilileri de bu işi ivedilikle ve acilen çözmeli. En azından yapılmış yüzlerce saldırıdan birisini çözmeleri bile meselenin çözümü noktasında önemli bir adımın atılmasını sağlayacaktır." diye konuştu.
Grup sık sık "Zalimler İçin Yaşasın Cehennem" sloganları attı. Basın açıklamasının ardından grup sessiz bir şekilde dağıldı. (Osman Öksüz - İLKHA)
 
 
 
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir