• DOLAR 32.597
  • EURO 34.785
  • ALTIN 2506.767
  • ...
Bölgede tek zooloji müzesi Diyarbakır'da
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - Dicle Üniversitesi Fen Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Ali Satar, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgesinde sadece Dicle Üniversitesi Fen Fakültesi bünyesinde bulunan "Zooloji Müzesi"nde, başta anasınıfı ve ilköğretim öğrencileri olmak üzere çok sayıda ziyaretçiyi ağırladıklarını belirtti.

Amaçlarının, biyoloji bölümü ve üniversite öğrencilerine aynı zamanda Diyarbakır'da bulunan başta anasınıfları ve diğer okul öğrencilerine doğada karşılaşamayacakları, hayvan örneklerini ve fosilleri tanıtmak olduğunu söyleyen Satar, " Müzeler, etkin katılım ve kalıcı öğrenmeyi sağlayan kurumlar olması nedeniyle toplum üzerindeki etkileri aşikârdır. Bölgede sadece üniversitemizde olan müzede, ülkemizden toplanmış çoğunlukla Güneydoğu Anadolu bölgesinde yayılış gösteren memeli, kuş, balık, sürüngen, yumuşakça, derisi dikenli, böcek ve daha sayamadığım onlarca tür bulunmaktadır. Müzemizde ayrıca yurt dışından teşhis amaçlı gönderilen birçok canlı türü de bulunmaktadır." dedi.


Nadide hayvan türlerinin, alanın yetersiz oluşu ve bu hayvanlar için yeterince korunak olmaması nedeniyle sergileyemedikleri hayvanların olduğuna dikkat çeken Satar, "Bölgemizde böyle bir merkez olmadığı da göz önünde bulundurulursa, müzemizin geliştirilmesini arzuluyoruz." ifadelerini kullandı.


Satar son olarak, Gündemde olan Leoparın da müzeye verilmesinin, insanların bilinçlendirmesi adına çok faydalı olacağını ifade etti. (M. Sait Adiyaman - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir