• DOLAR 33.982
  • EURO 37.725
  • ALTIN 2728.385
  • ...
Kuzey Almanya’da ilk İslami anaokulunun kurulmasına izin
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Rebel News’in haberine göre, Almanya’nın kuzeyindeki Neumünster şehrinin yetkilileri, kentteki ilk İslami anaokulu için ruhsat verirken, bu eylem birçok tepki ve tartışmaya neden oldu.

Köln merkezli İslam Kültür Merkezleri Birliği’ne (VIKZ) bağlı yerel bir cami gelecek yıl açılması planlanan 2 bin 500 metrekarelik merkezin sponsorluğunu üstlendi. Bu merkez 60 çocuğa evsahipliği yapacak.

Bu eylem, kültürel entegrasyon ve din eğitimi konularında tartışmaları başlattı.
Neumünster belediye meclisi bu projeye 44 kabul oyu verdi. Hıristiyan Demokrat Birliği’nin (CDU) sosyal ve sağlık komitesi başkanı Babett Schwede-Oldehus, bu girişimi bir tür kültürel zenginleştirme olarak nitelendirdi. Ancak bu karar, Hessian Ministry of Social Affairs (Sosyal İşler Bakanlığının) 2004 yılında Wiesbaden’de hazırladığı bir rapor nedeniyle endişelere yol açtı.

Türkiye işleri uzmanı Ursula Spöller Stegman tarafından hazırlanan raporda, İslam Kültür Merkezleri Birliği’nin işlettiği öğrenci yurtlarının entegrasyonu engellemesi ve öğrencilere dini ideolojiyi öğretmesi nedeniyle eleştiriliyor.

Raporda öğrencilerin Hristiyanlık, Batı ve Alman anayasasının etkisiyle mücadele için eğitildikleri iddia edildi. Anaokulu yöneticileri tüm bu endişelere rağmen merkezin gayrimüslim çocukları da kabul edeceğini ve ana dil olarak Almancanın kullanılacağını açıkladı.

Son anketler göç konusunda İslam ülkelerinden gelenlerin kamuoyunda endişeyi artırdığını gösteriyor. Almanların çoğunluğu göçle ilgili kısıtlamaları destekliyor. Almanya anaokulu azlığı ile boğuşurken yeni anaokulu şimdiden 13 personeli işe aldı. VIKZ, Almanya genelinde anaokulları ağını genişletmeyi planlıyor. Berlin ve Dortmund’daki şubeler aktif olarak çalışıyor.       İLKHA

Bu haberler de ilginizi çekebilir