• DOLAR 32.471
  • EURO 34.742
  • ALTIN 2439.355
  • ...
Ergenekon Medyası Yapay Gerilimi Arttırmaya Çalışıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Ergenekon medyası Aydınlık Gazetesi, Batman`da oluşturulmak istenen gerilimin artırılması ve Müslüman Kürt halkının huzur ortamından mahrum edilmesi için büyük çaba sarfediyor.

Ceyhun Bozkurt`un Aydınlık Gazetesi`nde yayınlanan haberinde kaos ve gerilim çığırtkanlığı yapılırken, HÜDA PAR`ın yükselişinden duyulan rahatsızlık açık bir şekilde beyan ediliyor.

Aydınlık Gazetesi`nde yayınlanan Ceyhun Bozkurt imzalı yazıyı aynen aşağıya alıyoruz;

"Batman’da BDP’li Özcan Temel’in öldürülmesiyle sonuçlanan gerilimin perde arkasında AKP politikalarıyla Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nin “silaha mahkum edilmesi” çıktı.

Yerel kaynaklar, Batman’da işlenen cinayetin, Hizbullah ile PKK arasında gerilimi tırmandırmasını beklediklerini belirterek, bölgede artık devletin değil silahlı örgütlerin hakimiyet mücadelesinin olduğunu bildirdi. Ulaşılan bilgilere göre, AKP’nin PKK ile yürüttüğü açılım sürecinde, Hüda Par da yer almak istiyor. Bölgeden devletin gücünün azaltılması, güvenlik güçlerinin yetkilerinin kısılması ve PKK ile mücadele eden komutanların Ergenekon ve Balyoz tertipleri ile cezaevine konulmasından sonra iki bölge de silahlı örgütlenmelerin açık oyun sahasına dönüştü. Suriye’deki İslamcı örgütlerin de el attığı özellikle Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde PKK’nın ardından yeraltına çekilen Hizbullah da pay talep etmeye başladı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile 25 Ekim 2013′te AKP Genel Merkezi’nde görüşen Hüda Par Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, açılım sürecinde yer alma taleplerini iletti. Yapıcıoğlu’nun Erdoğan’a “Bölgede tek güç PKK veya BDP değildir. Bu örgütler Kürt sorununun tek ayağı olarak görülmemelidir. Eğer Kürtlerin bir sorunu var deniliyorsa muhatap bütün Kürtlerdir. Bu noktada Kürtlerin tüm temsilcilerinin sürece dâhil edilmesi gerekir” dediği öğrenildi. Yapıcıoğlu’nun, Hüda Par’ın politikaları ile ilgili Erdoğan’ı bilgilendirdiği kaydedildi.

Batman’daki cinayetin de bu perspektifte incelenmesi gerektiği konusunda uzmanlar hemfikir. PKK’nın Batman gibi muhafazakar yurttaşların bulunduğu merkezlerde Hizbullah ile bir çatışmaya girme konusunda geri duracağı belirtilirken, Hizbullah’ın da Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde devletin devre dışı bırakılıp oluşturulan AKP-Cemaat-PKK seçenekleri arasında yer almaya çalıştığı kaydedildi."

(Hürseda Haber)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir