• DOLAR 32.347
  • EURO 35.087
  • ALTIN 2308.804
  • ...
Adana`da ele geçirilen roket başlıkları araştırılıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Somuncu Baba Kültür Merkezi ve Külliyesi`nin açılışı için geldiği Aksaray`da, Valilik binasında bir gazetecinin, Adana`da ele geçirilen füze başlıklarıyla ilgili yönelttiği soruya, "Araştırılıyor, araştırıldıktan sonra savcılık boyutu da var. İçişleri Bakanlığımız ve savcılık tarafından bir açıklama yapılacak" yanıtını verdi.

Uzun menzilli füze ihalesi

"Uzun menzilli füze savunma sistemi ihalesi konusunda son durum nedir?" şeklindeki bir başka soru üzerine ise Yılmaz, şunları kaydetti:

"Şimdi biz ortak üretim, teknoloji transferi, en kısa sürede teslim ve fiyat kriterleri gibi birçok kriter var ama öne çıkan 4 kriter diyoruz. Birisi diyor ki 2018`den sonra teslim ederim. 2019-2020 falan, biz o kadar bekleyebilir miyiz? Ayrı bir şey. O kadar kritik bir coğrafyada yaşıyoruz ki ne kadar erken gelirse o kadar iyi olur. Süre kriteri ve fiyat kriterlerini de alarak Çin`i birinci, Fransız ve İtalyan ortaklığıyla üretilen füzeler ikinci sırada, üçüncüde de ABD`nin patriot füzelerini koyduk. Şimdi bu teklifler verilirken, herkes hem fiyatta hem de teslim tarihinde, `bu teklifler şu tarihe kadar geçerlidir` diyor. Şimdi onlardan şunu talep ettik. Çünkü ola ki birinciyle bir noktada tıkanma olursa ikinciye döneceğiz."

Bu tekliflerin geçerlilik süresinin uzatılması talebinde bulunduklarını belirten Yılmaz, şöyle devam etti:

"Talep edilen husus budur. Geçerlilik süresinin uzatılması... Bunu yanında yeni teklifler olur mu? Tabii, kesinlikle olur. Gelen yetkililere de ifade ettik. Bu bize ne olur, Çin ile yapılacak pazarlıkta bizim yolumuzu aydınlatır. Tekliflerin geçerlilik süresinin uzatılmasını istedik ve yeni teklifler olursa bu bizim Çin ile yapacağımız pazarlıkta işimizi kolaylaştırır diye düşünüyorum."

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir