• DOLAR 33.997
  • EURO 37.847
  • ALTIN 2820.797
  • ...
İşgal medyası uyardı: Savaş başlarsa...
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HAMZA DURMAZ-   İşgal rejimi medyasına göre Hizbullah'la kapsamlı bir savaş olması durumunda,  önemli şehirlere ve stratejik tesislere insansız hava aracı saldırıları ve hassas füzeler savaşın ayrılmaz bir parçası olacak.

Öte yandan dün gerçekleştirilen saldırının detayları da netleşiyor. Buna göre ABD, Yemen'den fırlatılan 5 İHA'yı tespit etti ancak  bunlardan yalnızca 4'ünü engelleyebildi.

İşgal rejiminde  beşinci insansız hava aracının işgal altındaki topraklara  doğru yola çıktığı ve kimlik belirleme sistemleri kullanılarak takip edildiği bildirildi.

Hava Kuvvetleri, dronun uçuş süresini ölçtü yolunu kaybedip düştüğünü tahmin etti. Drone Hava Kuvvetleri sistemi tarafından 6 dakika boyunca takip edildi.

Eş zamanlı olarak  Irak'tan gelen başka bir insansız hava aracının da  yönlendirilerek durdurulduğu belirtildi. 

Hava Kuvvetleri, Ensarullah'ın  insansız hava aracını tehdit oluşturmayan bir hedef olarak sınıflandırdı ve herhangi bir uyarı vermedi. 

Yediot Aharonot” gazetesinin ‘Ynet’ internet sitesi , ordunun, ‘hava izleme cihazlarının (radarlar) Tel Aviv'e doğru giden insansız hava aracını tespit ettiğini, ancak hava savunma sisteminde düşman hedef ve hava tehdidi olarak sınıflandırılmadığı için durdurulmamasına karar verildiği ve bu nedenle alarmın çalışmadığı ve hedefin vurulmadığı, yani cihazlarda bir arızadan söz edilmediği, bunun bir insan hatası olduğu ve nedenlerinin henüz belli olmadığı ve araştırıldığı’ şeklindeki açıklamasını reddetti.

Web sitesinde yapılan değerlendirmede, “Görünüşe göre, yerdeki, havadaki ya da denizdeki hiçbir İsrail ordusu radarı insansız hava aracını tespit etmedi, böylece halkı uyarmak ve Tel Aviv'deki ABD büyükelçilik binası gibi uluslararası stratejik bir bölgenin hedef alınmasını önlemek için sirenler etkinleştirilmedi. Bu, tüm sistemlerin alarmda olduğu ve hazırlığın yüksek olduğu bir dönemde tam bir körlüktür.”  denildi. 

Ynet, “bu olayın, (Hizbullah'a) ve belki de diğer cephelere karşı kapsamlı bir savaşta, bu tür tehditlerle başka bir ölçekte yüzleşmeye ilişkin soruları gündeme getirdiğini” kaydetti.

Bu haberler de ilginizi çekebilir