• DOLAR 33.988
  • EURO 37.534
  • ALTIN 2721.46
  • ...
HÜDA PAR'ın kanun teklifinde son durum!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HİLAL HİKMET YEŞİLBUDAK

HÜDA PAR'ın, soykırım ve insanlığa karşı suç işleyenlerin, Adalet Bakanlığı'nın talep şartına bağlı olmaksızın Türkiye'de yargılanabilmeleri; soykırım suçuna iştirak eden çifte vatandaşlardan yargıdan kaçanların vatandaşlıktan çıkarılmaları ve mal varlıklarına el konulmasını öngören kanun teklifinin doğrudan TBMM Genel Kurulu'nda görüşülmesi yönündeki önerge kabul edilmişti.

158 sıra sayısı ile basılıp milletvekillerine dağıtılan kanun teklifinin önümüzdeki hafta Genel Kurul gündemine girmesi bekleniyor.

Ancak kanun teklifi Genel Kurul'da, gündemin ön sırasına alınmazsa teklifin görüşülmesi en az 2 ay sonraya kalacak.

HÜDA PAR, söz konusu kanun teklifinin Genel Kuruld'aki görüşmelerinin öne alınarak Meclis tatile girmeden yasalaşıp yürürlüğe girmesini istiyor.

HÜDA PAR Sözcüsü ve Batman Milletvekili Serkan Ramanlı dün yaptığı açıklamada, kanun tekliflerinin görüşülmesinin öne alınmasını ve Meclis tatile girmeden kanun teklifinin yasalaşmasını istediklerini söyleyerek Meclis’teki siyasi partilere çağrıda bulundu.

Türkiye kamuoyu da soykırımcıların yargılanmasının ve soykırıma iştirak eden çifte vatandaşlardan yargıdan kaçanların vatandaşlıktan çıkarılmasını ve malvarlıklarına el konulmasını öngören kanun teklifinin bir an önce yasalaşıp yürürlüğe girmesini istiyor.

HÜDA PAR’ın 28 Aralık 2023’te TBMM Başkanlığına sunduğu kanun teklifi, dört ayı aşkın bir süre TBMM Adalet Komisyonu'nda bekletilip gündeme alınmaması üzerine; HÜDA PAR, kanun teklifinin doğrudan Genel Kurul’da görüşülmesi için 7 Mayıs 2024'te önerge vermiş ve bu önerge 9 Temmuz 2024’te Genel Kurul'da yapılan oylamada, oy çokluğu ile kabul edilmişti.

Bu haberler de ilginizi çekebilir