• DOLAR 32.496
  • EURO 34.837
  • ALTIN 2441.919
  • ...
YÖK Bahanesiyle İslam`a Saldırdılar
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
VAN - Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Kampüsünde bir araya gelen PKK/BDP`ye yakınlığı ile bilinen YÖDER üyeleri `AK partinin utanç duvarını yıkalım` `YÖK`é rake zaningaha rızgarke" pankartlarını taşıyarak, İslam aleyhine slogan attı.
 
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan`ın öğrenci yurtlarında, kız ve erkek öğrencilerin bir arada olmalarına izin vermeyecekleri yönündeki açıklamaları, Nusaybin ve Qamışlo arasında örülen duvarı ve Batman`da yaşanan olay üzerinden provokasyon yapan grup, daha sonra kampüs alanında bulunan merkezi yemekhane önünde bir basın açıklaması yaptı.
 
Açıklamayı okuyan Hasan Yaşar adlı öğrenci, baskı ve tutuklamalarla kampüs alanlarının YÖK tarafından hapishanelere çevrildiğini öne sürdü.
 
İslami değerlere saldırdılar
Açıklamanın ardından kampus içerisinde bulunan Kredi Yurtlar Kurumu`na (KYK) bağlı Melikşah Öğrenci Yurdu`na doğru slogan ve ıslıklarla yürüyen grup, İslami değerler aleyhine sloganlar attı.
 
Daha önce de İslami değerlere hakaret etmişlerdi!
Öte yandan kendilerini YÖDER diye isimlendiren grup üyeleri, geçtiğimiz Nisan ayında Dicle olaylarını bahane ederek YYÜ`de bir yürüyüş düzenlemiş, İslam`a ve kutsallarına hakaret etmişlerdi.
 
Ayrıca üniversite kampüsünde yürüyüş yapan ve her fırsatta İslami değerlere saldıran YÖDER provokasyonlarına karşı üniversite yönetimin herhangi önlem almaması da dikkatlerden kaçmadı. (Murat Dalgın - İLKHA)
 
 
 
 
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir