• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Sınırda duvara bir tepki de SP'den
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MARDİN - Geçtiğimiz günlerde Mardin'in Nusaybin ilçesinde Suriye sınırına örülen duvara birçok kanattan tepki gelmişti. Konu ile ilgili bir tepki de Saadet Partisi Silopi ilçe başkanı Nızar Özden'den geldi.

 

Birçok ülkede sınırlar kaldırılırken, buraya duvar ören zihniyete bir anlam veremediklerini belirten Özden, "Bir utanç duvarı olarak yıllardır nitelendirdiğimiz Filistin Gazze utanç duvarına tepki veren Sayın Başbakanın, Nusaybin'de ördürtmek istediği duvarın isminin ne olduğunu bilmek isteriz. Düşünce ne olursa olsun haktan ve halktan yana olduğumuzu her defasında belirttiğimiz gibi bu utanç duvarının örülmesine gönlümüz, vicdanımız el vermiyor ve buna tepki vermek için burada haktan yana tavır alarak bu açıklamayı yapıyoruz. Dünyada birçok ülkede sınırlar kaldırılırken, bırakın sınır koymayı buraya duvar ören zihniyete bir anlam veremiyoruz." dedi.

 

Kurulan sınırlar zaten gayrı meşru olduğunu belirten Özden, gayrı meşru olan sınırları duvarla örmeye kimsenin gücü yetmeyeceğini söyledi.

 

Hükümetin attığı bu adımdan biran önce geri dönmesi gerektiğini dile getiren, "2014 sonunda mecburen kaldırmak zorunda olduğumuz mayınları temizleme derdine düşmeyen hükümet bunun üstüne aynı kanı taşıyan aynı örf âdeti yaşayan bir milleti duvarlarla bölmek istiyorlar. Karşıda yaşayan insanlar kanımız, canımız, akrabalarımız. Unutmayın ki böyle düşündükçe barışçıl yollarımıza duvar örülmektedir." ifadelerini kullandı. (Muhammed Müldür - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir