• DOLAR 32.246
  • EURO 35.023
  • ALTIN 2430.587
  • ...
İhvan, tüm yasal yollara baş vuracak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mısır`daki Müslüman Kardeşler Teşkilatı (İhvan) liderlerinden Muhammed Ali Bişr, İhvan`ın kapatılması istemiyle açılan davada, yürütmeyi durdurma talebinin reddedilmesine ilişkin, "tüm yasal yollara başvuracaklarını" söyledi.

Bişr, "Mısır`a ve Mısırlılara hizmet etme yolunda İhvan`ın yeniden faaliyetlerine başlaması için gerekli bütün yasal işlemleri yapacağız" dedi.

Bişr ayrıca, verilen kararın, hükümetin 23 Eylül`de uygulamaya koyduğu "kapatma" kararından sonra hukuki veya fiili bir etkisinin olmadığını ifade etti.

Kahire Nöbetçi Temyiz Mahkemesi, bugün, 23 Eylül`de alınan "Müslüman Kardeşler Teşkilatı ve ilgili tüm oluşumların faaliyetlerinin yasaklanması, İhvan`a ait taşınır ve taşınmaz mal varlığına el konulması" kararıyla ilgili, İhvan`ın, yürütmenin durdurulması talebini reddetmişti.

Adalet Bakanlığı, 23 Eylül`de mahkemenin aldığı karar doğrultusunda İhvan`ın mal varlıklarını yönetmek ve korumak üzere kayyum atamıştı. Kayyum atanmasına karşı çıkan İhvan, yargı kararı kesinleşinceye kadar yürütmenin durdurulması isteminde bulunmuştu.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir