• DOLAR 33.982
  • EURO 37.725
  • ALTIN 2728.385
  • ...
KPSS sınavına giren adaylar: Geçen seneye kıyasla orta düzey bir sınavdı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından gerçekleştirilen Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) Lisans oturumlarının ilki olan Genel Yetenek ve Genel Kültür oturumu sona erdi.

Genel Yetenek ve Genel Kültür oturumu saat 10.15'te başladı. Adaylar saat 10.00'dan sonra sınav binalarına alınmadı.

120 sorudan oluşan test için adaylara 130 dakika cevaplama süresi verildi.

Genel Yetenek ve Genel Kültür oturumuna 1 milyon 470 bin 487 aday katıldı.

Sınava giren adaylar, sınav sonrasında İLKHA mikrofonuna duygularını paylaştılar.

"Tarih çok zorlayıcıydı tam nokta atışı bilgi istiyordu"

Çukurova Üniversitesi İlahiyat Fakültesinde okuyan Merve Çelik, "Geçen yıl da bu sınava girmiştim. Sınav geçen seneden daha kolaydı. Çalışarak girdim fakat tarih çok zorlayıcıydı tam nokta atışı bilgi istiyordu. Türkçe geçen yıla göre daha kolay geldi. Matematik ise zorlayıcıydı hiçbir şey yapamadım. Bu yıl çok bir beklentim yok. Seneye tekrar girmeyi düşünüyorum." dedi.

"Memuriyete dair pek bir alım olmadığı için beklentim de yok"

Mehmet Akif Ersoy Spor Yöneticiliği bölümü mezunu olan Ahmet Kurt ise, " 3 yıl önce mezun oldum. KPSS' ye hazırlanıyordum, hazırlanırken belli başlı sorunlar yaşadım. Babamı kaybettiğim için çalışmayı yarıda bıraktım ve tam çalışamadım." diyerek tarih sınavının inkılâp bölümünde çok zorlandığını belirtti.

Kurt, "Türkçe sorularında iki şık arasında çok kaldım. Genel olarak ortadan biraz daha zor bir sınavdı. Sınavdan çok büyük bir beklentim yok. Hâlihazırda çalışıyorum, belli bir düzen kurdum. Memuriyete dair zaten pek bir alım olmadığı için beklentim de yok. İnşallah her şey güzel olur. Önümüzdeki sene sınava tekrar hazırlanıp girmeyi düşünüyorum." diye konuştu.

"Bu sene sınav sorularının daha açıklayıcı olduğunu düşünüyorum"

Hayalinin öğretmenlik olduğunu paylaşan Aydın Gök, "Geçen seneye kıyasla daha ortalama bir sınav olduğunu söyleyebilirim. Geçen sene daha zordu çünkü ince ayrıntılı sorular sorulmuştu. Bu sene ise sınav sorularının daha açıklayıcı olduğunu düşünüyorum. Türkçe paragraf soruları biraz uzundu bu nedenle zorladığımı söyleyebilirim. Daha çok sözel ağırlıklı olduğum için matematik sorularını yapabildiğim söylenemez. Sürem geçen seneye nazaran yetmedi diyebilirim. Orta bir sınavdı fakat yine de zorlandım." şeklinde konuştu.

Sınav sürecinin periyodik şekilde oluştuğunu ifade eden Gök, şunları söyledi:

"Şu an Genel Kültür-Genel Yetenek sınavına girdik. 14.45'te Eğitim Bilimleri sınavı var ve iki hafta sonra ise ÖABT sınavı var. Bunların puan sıralamasına bağlı olarak bizim atamalar yapılıyor ve o puan sürecine göre bizim için yüzde 50 etkili mülakatta var. Benim çocukluk hayalim olan meslek öğretmenlikti ve bu meslek derecesinde kendimi geliştirmeyi düşünüyorum. Bu sebepten dolayı gerek devlet ve gerek özel kurumlar olması hasebiyle her türlü bu süreci devam ettirmeyi düşünüyorum."

KPSS lisans oturumlarının ikincisi olan Eğitim Bilimleri oturumu bugün saat 14.45'te başladı.

Alan Bilgisi Sınavları, 20-21 Temmuz'da, Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi (ÖABT) ise 4 Ağustos'ta yapılacak. (İLKHA)











Bu haberler de ilginizi çekebilir