• DOLAR 32.449
  • EURO 34.79
  • ALTIN 2446.011
  • ...
Kızılkoyun Projesi tehlikeli başladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞANLIURFA - Şanlıurfa Belediyesi, Kızılkoyun Sırtları Kentsel Tasarım Projesi kapsamında bölgede bulunan 400 civarındaki ev ve işyerinin kamulaştırmasını tamamladı. Uzun süredir söz konusu mağaraların turizme kazandırılması bekleniyordu.

 

Şanlıurfa Belediyesi, kamulaştırmanın yapıldığı bölgedeki ev ve işyerlerinin yıkımı yapıldıktan sonra ortaya çıkartılan 59 mağaraların düzenlenmesini, mağaralara yol yapılmasını gerçekleştirmek için çalışma başlattı.

 

Mağaraların alt tarafında bulunan duble yolun bir tarafı iptal edilerek trafik akışı tek tarafa verildi. Yukarıda aşağıya atılan taşların, trafiğin verildiği yola kadar gelmesi tehlikeli anların yaşanmasına sebep oldu.

 

Mağaraların yapımı sürerken mağaraların üst kısmında yıkılan evlerden kopan taşların yola düşmesi ve kazı çalışmalarının yapıldığı alanın etrafına hiçbir güvenlik önleminin alınmaması oradan geçen halkın tepkisine yol açtı.

 

Yolun sadece trafiğe kapatılmasının yeterli olmadığını ifade eden emekli öğretmen İsmail Yücel, "Madem ki belediye burayı yıkıyor o zaman buranın önlemini almalı. Şimdi buradan arabalar, çocuklar, kadınlar, turistler geçiyor. Bakın atılan taşlar yola kadar geliyor. Eğer bir vatandaş burada ölürse bunun sorumlusu kim olacak. Belediye burası için güvenlik önlemi almalıdır" dedi.

 

Mağaraların üst kısmında yıkılan evlerden atılan taşların büyük bir tehlike oluşturduğunu ifade eden Mehmet Çiftçi, belediyenin çalışma alanının etrafına güvenlik önlemleri alması gerektiğini belirtti.

 

Yoldan geçen Müslüm Karataş ise, çok büyük taşların aşağıya atıldığını bunun çok tehlikeli olduğunu gereken önlemin alınması gerektiğini söyledi.

 

Ayrıca, tehlike oluşturmayan bir yerde haber yapmaya çalışırken çalışma alanında hiçbir güvenlik önlemi almayan bir yetkilinin güvenlik bahanesiyle bizleri engellemeye çalışması dikkat çekti. (Osman Gülebak, Sedat Kuşulay - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir