• DOLAR 32.505
  • EURO 34.791
  • ALTIN 2441.532
  • ...
Mursi`nin yargılanmasına Londra`da protesto
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
 Darbeyi Ret ve Meşruiyete Destek İçin Ulusal İttifak Hareketi`nin dünya genelindeki çağrısı üzerine, Mısır`ın seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi`nin yargılanmasını protesto etmek için İngiltere`nin başkenti Londra`da gösteri düzenlendi.

"İngiltere`de Yaşayan Demokrasi Taraftarı Mısırlılar BE4D" adlı organizasyon tarafından düzenlenen gösteriye katılan onlarca kişi, Mısır`ın Londra Büyükelçiliği önünde bir araya gelerek ülkenin seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı Mursi`nin yargılanmasını Arapça, "Cumhurbaşkanımızın sabrını selamlıyoruz", "Eğer Mursi sizi sinirlendiriyorsa o zaman Mursi, Mursi", "Güç, iman, sabır; Mursi`nin insanları her yerde" ve "İn, in askeri yönetim" gibi sloganlar atarak protesto etti.

Mısır halkının ülkede demokrasiyi tekrardan inşa etme mücadelesini desteklemek ve Mursi de dahil olmak üzere, tüm siyasi tutukluların derhal serbest bırakılmasını talep etmek amacıyla bir araya gelen eylemciler üzerinde Rabia işaretinin bulunduğu bayraklar taşıdı.

"Güçlü ve sabırlı olmalıyız"
Dünyanın ve İngiltere`nin önde gelen üniversitelerinden Imperial College`da doktora öğrencisi olan 23 yaşındaki Abrar, yaptığı açıklamada, Kahire`de yaşanan olaylar nedeniyle güvensiz olduğunu ve annesinin de kendisiyle birlikte Londra`da kaldığını belirtti. Abrar, "Kahire`nin güvenli olmaması hırsızlardan dolayı değil. Fikrinizi belirtmeniz, zarar görmenize sebep olabilir" dedi.

Abrar, "Cumhurbaşkanı Mursi`yle birlikte olduğumuzu, onu tamamen desteklediğimizi söylemek için bu akşam buraya geldik. Askeri darbeden sorumlular dün Mursi`nin zayıf olduğunu göstermeye çalıştılar ancak kendisi çok güçlüydü. Bu bizim vazgeçmememiz daha da inatçı olmamız gerektiğini gösterdi. Askeri darbe başarısız olacaktır, sadece daha güçlü ve sabırlı olmalıyız. Bu akşam, bunca insanın buraya gelmiş olması vazgeçmediklerini gösteriyor. Mursi bize daha fazla güven verdi" diye konuştu.

Eyleme katılan danışman ve hukuk öğrencisi Eglal Nagib de, 60 yıl boyunca seçilmiş bir Cumhurbaşkanları olmadığını vurgulayarak, bu nedenle Muhammed Mursi`yi "kilit altında tutmanın" delilik olduğu yorumunu yaptı. Nagib, "Birçok kişi sandığına giderek oy kullandı. O zamanlar konuşup durdukları demokrasi, şimdi yok. Ne demokrasi, ne başka birşey.
 
Tek yapılan şey, `seçilmiş Cumhurbaşkanınızı alacağız, kilitleyeceğiz ve ülkeyi kendi istediğimiz şekilde yöneteceğiz`dir. Ancak bizim istediğimiz bu değil. Bu Cumhurbaşkanını biz seçtik ve dönemini tamamlamasını istiyoruz" ifadelerini kullandı.

Olaysız geçen protesto süresince Rabia işareti ve Muhammed Mursi`nin fotoğrafları Büyükelçilik binasının cephesine projektörle yansıtıldı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir