• DOLAR 32.575
  • EURO 35.014
  • ALTIN 2425.184
  • ...
Sandıklar açılmadan zaferini ilan etti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

 New York`ta üst üste 3 dönem başkanlık yapan Belediye Başkanı Michael Bloomberg`ten boşalan göreve Demokrat aday Bill de Blasio`nun seçilmesi kesinleşti.

Ön seçimlerde yüzde 40 barajını az farkla geçebilen De Blasio, uzun bir aradan sonra New York`un Demokrat Belediye Başkanı olarak adını yazdırdı. Şu ana kadar sayılan oy miktarına göre (yüzde 27) Cumhuriyetçi rakibi Joe Lhota`nın yüzde 24,8 oyuna karşı yüzde 72,9 üstünlük sağlayan Blasio, aynı zamanda, New York`un 20 yıl aradan sonra koltuğu garantileyen ilk Demokrat belediye başkanı oldu. Demokratlar New York`ta en son belediye başkanlığını 1989 yılında David Dinkins ile kazanmıştı. Sabah saat 06.00 itibariyle başlayan seçimler akşam 21.00`e kadar devam etti.

Seçim sandıkları açılmadan yaklaşık bir saat önce Demokratlar, New York zaferini sosyal medya üzerinden ilan etti. De Blasio`nun erken zafer ilan ettiği haberi internet sitelerine yansırken, Cumhuriyetçiler ise sessizliğini korudu. Seçim öncesi anket sonuçlarında da Demokrat Blasio, Cumhuriyetçi rakibi Lhota`dan yüzde 40 daha önde seyrediyordu.

Sandıkların açılmasına az zaman kala, De Blasio`nun Brooklyn`deki ofisinin önü kalabalıklaşmaya başlarken, canlı yayın araçlarının ve çok sayıda güvenlik kuvvetinin ofis etrafında yer aldığı görüldü.

Bu haberler de ilginizi çekebilir