• DOLAR 33.982
  • EURO 37.725
  • ALTIN 2728.385
  • ...
'Çay içmeye bile vakit yok' başlığıyla gördüler! ABD'de kritik zirve
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

NATO Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi'ne katılmak üzere ABD'ye giden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Yunanistan Başbakanı Kiriakos Miçotakis ile bir görüşme gerçekleştirmesi bekleniyor. Kritik zirve Yunan medyasının en önemli gündem maddelerinden biri olurken Yunanistan Başbakanı Miçotakis de Türkiye ile ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

CNN Yunanistan'a göre görüşme Amerika saati ile 16.00, yani Türkiye saati ile 23.00'da gerçekleştirilecek. News247 haber sitesi de görüşmenin kısa sürmesinin beklendiğini yazarak 'çay içmeye bile vakit yok' başlığını kullandı.

Yunanistan'ın heyecanla beklediği görüşmenin olumlu atmosferde geçecek, rutin bir görüşme olacağı düşünülüyor. Toplantıda Dışişleri Bakanları Hakan Fidan ve Giorgos Gerapetritis'in de hazır bulunması bekleniyor.

CNN Yunanistan'a göre bu akşamki toplantıda iki liderin, Yunan-Türk ilişkilerindeki olumlu ortamı teyit etmesi bekleniyor. Erdoğan ve Miçotakis Eylül ayında düzenlenecek BM Genel Kurulu'nda yeniden bir araya gelecek ve kıta sahanlığı ve MEB gibi kritik konuları tartışacaklar. CNN Washington'daki zirvenin ağır konular için ilk pencereyi açabileceğini yazdı.

Öte yandan Yunanistan Başbakanı Miçotakis, ABD'nin eski Atina büyükelçisi ve Corus International CEO'su Daniel Speckhardt ile yaptığı görüşmede, Yunanistan-Türkiye ilişkilerine de değindi.

"Türkiye ile üç yıl zor günler geçirdik. Son bir buçuk yılda işler önemli ölçüde gelişti ve bunu kabul etmemiz gerekiyor." diyen Miçotakis iki ülke arasında atılan adımların olumlu olduğunu vurguladı ve sözlerine şöyle devam etti;

"Her ne kadar Doğu Akdeniz'deki duruma ilişkin bazı temel Türk pozisyonları radikal bir şekilde değişmemiş olsa da 16 aydır sakiniz.Göç alanında yaptığımız çalışmalar, Türk vatandaşlarına yapılan vize kolaylığı gibi hamleler olumlu adımlardır. NATO içinde önemli zorluklarla karşı karşıya olduğumuz bir dönemde bunlar ibreyi olumlu yönde hareket ettiren şeyler"

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir