• DOLAR 32.445
  • EURO 34.77
  • ALTIN 2442.632
  • ...
Çözüm komisyonu Cizre'de
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞIRNAK- Şırnak, Cizre, Hakkâri ve Van'da halkla fikir ve görüş alışverişinde bulunacak olan heyet Cizre'ye vardı. Özellikle PKK PKK'den nedeniyle mağduriyet yaşamış kesimlerle görüşecek heyet, Cizre Öğretmenevinde konaklandı. Halkın nabzını tutacak olan çözüm komisyonu, görüşmelerin ardından rapor halinde TBMM'ye sunulacak.


Cizre'ye gelen heyet içerisinde bulunan Adıyaman Milletvekili Mehmet Metiner, çözüm komisyonu olarak halkı dinlemeye geldiklerini belirterek, "Bugün komisyonumuzun bazı üyeleri Ege bölgesinde ziyaretlere başladılar. Biz de Şırnak, Van ve Hakkâri illerimizde bu süreçten mağdur olmuş vatandaşlarımızı dinleyeceğiz. Halkımızın taleplerini alacağız. Raporlarımızı yaparken tabiî ki de halkımızı dinlememiz gerekiyor. Bu açıdan buradayız. Bölgede incelenmek üzere halkımızın taleplerini dinlemek için buradayız." dedi.


Bu ülkenin çocukları artık dağlarda yaşamayacaklarını söyleyen Vekil Mehmet Metiner, "Bölgedeki bu barış kalıcı hale gelsin. Biz komisyon olarak bunun için buradayız halkımızla görüşeceğiz. Tüm dağlarımıza barış gelecektir. Bu ülkenin çocukları artık dağlarda yaşamayacak. Siyaset yapmak isteyenlerin önünü açacağız. Sorunun çözümü siyasettir. Sorunlarımızı konuşarak, siyaset yaparak çözebiliriz, PKK meselesini de çözeceğiz." şeklinde konuştu. (Abit dündar -İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir