• DOLAR 32.594
  • EURO 35.008
  • ALTIN 2450.89
  • ...
PKK/BDP provokasyonlarına tepkiler devam ediyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - PKK/BDP tarafından çıkarılan ve Kürtler arasında iç savaş çıkarmayı amaçlayan provokasyonlara tepkiler gelmeye devam ediyor.

Batman`da halkın huzurunu bozmaya dönük provokasyonlara tepki gösteren Batman Köy Der, Batman`da son birkaç gündür gerginliğe sebep olan menfur bir olayın yaşandığını daha ne olduğu belli olmadan bazı çevrelerin sanki olayın aslı astarı belliymiş gibi kışkırtıcı söylemlerde bulunduğunu dile getirdi.

Halkı kışkırtıcı söylemleri ile tedirgin edenleri nefretle kınadıklarının ifade edildiği açıklamada, "Hiç kimsenin hiçbir kesimin halkımızın huzurunu kaçırmaya hakkı yoktur ve olamaz. Her bir tatsız olayda kıl kaparcasına kendi siyasi emelleri uğruna olayları çarpıtarak halkımıza lanse eden çevreleri ne Allah af eder nede halkımız onları af edecektir." denildi.

Açıklamanın devamında şu ifadelere yer verildi: "Otuz yıldan fazladır halkımız çok eziyetler çekti. Birçok badireler atladı. Yalan yanlış birçok şeylerle aldatılıp yanlış yönlere çekilerek birbirlerine düşman hale getirildi. Son birkaç yıldır halkımız bu kirli tezgahı anlamış ve başlarında oynanan bu oyuna DUR demiştir. Fakat halkımzı yanlış yönlere çeken mihraklara boş kalmamış, halkımızın anlayışını bozmaya çalışarak tekrar onları huzursuzluk ortamına sürüklemeye çalışarak çalışmalarını devam ettirmeye çalışıyorlar."


Halkın arasında yok olmaya yüz tutmuş fitnenin uyandırılmaya çalışıldığına dikkat çekilen açıklamaya şu sözlerle son verildi: "Peygamberimiz (s.a.v) hadisi şerifinde dediği gibi bizlerde haykırarak söylüyoruz ki, `Fitne uykudadır, uyandıranlara lanet olsun!" (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir