• DOLAR 34.008
  • EURO 37.871
  • ALTIN 2820.65
  • ...
Tek kelime ile soykırım!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HİLAL HİKMET YEŞİLBUDAK

Gazze Şeridi'ndeki hükümetin medya ofisinden yapılan yazılı açıklamada, işgalcilerin Gazze Şeridi'ne yardım ve gıda girişini engelleme ve sınırları tamamen kapatma suçunu işlemeye devam ettiği belirtildi.

Siyonist işgalcilerin "gıda hakkını garanti eden tüm uluslararası sözleşmeleri açıkça ihlal ederek, sınır kapılarını kapatarak ve gıda depolarını ve üretim tesislerini hedef alarak, Gazze Şeridi'nde açlık durumunu tırmandırmaya çalıştığı" kaydedildi.

"'Soykırım' saldırılarından, yardım girişinin engellenmesinden, Filistinlilere yönelik açlık suçunun devam etmesinden" tamamen işgalci israil ve orteğı ABD yönetiminin sorumlu olduğu ifade edilen açıklamada, Gazze Şeridi'nde İsrail'in kısıtlamaları sebebiyle özellikle çocuklar arasında açlıktan kaynaklanan ölümlerin sayısında artış olacağı konusunda uyarıda bulunuldu.

Açıklamada ayrıca, uluslararası topluma, Birleşmiş Milletlere (BM), dünyanın tüm ülkelerine, saldırıların durdurulması, sınır kapılarının açılması ve derhal ve acil yardım sağlanması için işgalci israil ve ABD yönetimine baskı yapma çağrısı yapıldı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir