• DOLAR 32.503
  • EURO 34.834
  • ALTIN 2442.2
  • ...
Yapıcıoğlu: Kışanak`ın Gözünü Kan Bürümüş
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

 Yapıcıoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, parti binalarına daha önce onlarca defa saldırı yapıldığını ancak 1990`lı yıllara geri dönülmesin diye hiçbirinde en küçük bir kanunsuz harekette bulunmadıklarını belirtti.

Yaşanan olayda Özcan Temel adlı bir gencin hayatını kaybettiğini hatırlatan Yapıcıoğlu, "Ateş onun ocağına düştü. Yakınları hüzne boğuldu. Biz de bundan derin üzüntü duyduk. Bunu açık ve net bir şekilde ifade etmeliyim" dedi.

Bu olayın ardından partilerinin açıkça hedef gösterildiğini savunan Yapıcıoğlu, şunları söyledi:

"Batman`ın eski günlere dönmesine izin vermeyeceğiz. Batman`ın eski günlere dönmesini isteyen çok sayıda nifak var. Bunların başında Bdp geliyor. Gültan Kışanak, partimizi hedef göstererek, yaklaşan seçimlerde gerginliği tırmandırarak siyasi bir rant ve çıkar elde edebilir miyiz diyerek ortamı durmadan geriyor. Bu olayın bizimle ve partimizle hiçbir alakası yoktur. Olay kasıtlı şekilde çarpıtılıyor. Bu konuda emniyet baskı altına alınarak yönlendirilmeye çalışılıyor. Daha önce parti binalarımıza onlarca defa saldırı yapıldı. Bize yakın derneklere, parti üyelerimizin evlerine, araçlarına, yöneticilerimizin iş yerlerine onlarca defa saldırı yapıldı. Hiçbirinde en küçük bir kanunsuz hareket yapmadık. Gerginlik olmasın, yeniden 1990`lı yıllara geri dönülmesin diye. Kürdü Kürde kırdırma hayali görenler bu hayalden uyansınlar. Bizim bu tavrımız halen devam ediyor."

Bölgede yeniden PKK-Hizbullah çatışması çıkarmak isteyen karanlık mihrakların devreye girmiş olabileceğini belirten Yapıcıoğlu, "Özellikle bilinçli bir şekilde bu provakatif ortama bizi çekmeye çalışanlar başarılı olamayınca ya kendileri böyle bir şey tertipledi ya da bölgeyi karıştırmak, yeniden bir PKK-Hizbullah çatışması çıkarmak isteyen karanlık mihraklar bu bulanık ortamdan istifade ederek devreye girdiler. `Acaba buradan bir çatışma ortamı kurtarabilir miyiz` diye böyle bir olay yaptılar. Ancak bundan daha vahimi, çok daha fazla kişinin ölümüne kapı aralayacak tavır ve davranışlardan kaçınması gereken bir partinin yöneticileri bu basiretsizliği gösteriyor. Partimizi açıkça hedef gösteriyorlar" diye konuştu.

Yapıcıoğlu, şöyle devam etti:

"Gültan Kışanak, `Özcan Temel`in kanı HÜDA PAR`ın üzerine sıçramıştır` diyor. Kışanak`ın gördüğü kan bizim üzerimize sıçrayan kan değildir. Gözünü kan bürümüştür, kendi gözündeki kandır. O yüzden baktığında kan görüyor. Bizim üzerimizde kan yoktur. Biraz daha sorumlu davranıp, biraz daha aklıselim hareket etmelerini beklemek hakkımızdır. Fakat geçmişlerine baktığımızda bire bir beklentinin boş olduğunu görüyoruz. Bdp ilk başta partimizi görmezden geldi, küçük gördü. Yapılan açıklamaya da bakarsanız ismimizi bile anmıyor, `Bu grubun başkanı Başbakan ile görüşmüştür` diyor. Bu kadar çirkin sözlerin çıktığı bir ağızdan adımızın çıkmaması bizi sevindirmiştir. Taban kaybettiklerini gördükleri andan itibaren paniklemeye başladılar." 

Olay

Batman`ın Merkez Petrol Mahallesi Diyar Caddesi`nde iki gün önce meydana gelen silahlı saldırıda 26 yaşındaki Özcan Temel hayatını kaybetmiş, 2 kişi de yaralanmıştı. Olayla ilgili 6 kişi gözaltına alınmıştı. (AA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir