• DOLAR 32.572
  • EURO 34.836
  • ALTIN 2492.444
  • ...
`HÜDA PAR İsmini Kirletmeye Çalışıyorlar!`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

 Kanal A televizyonu haber sunucularından Fatih Şahin`in Batman`daki saldırı olayı ve sonrasında BDP/PKK çevresinin yönelttiği suçlamalarla ilgili sorularını yanıtlayan Zekeriya Yapıcıoğlu, Olay günü Parti mensubu bazı arkadaşlarının Batman Petrol mahallesinde broşür dağıtırken engellenmek istendiğini ve kendilerine yönelik taşlı sopalı bir saldırı gerçekleştiğini ifade etti. Yapıcıoğlu, “Kaç gün öncesinde de benzer nitelikte bir olay gerçekleşmişti. Ancak bu öldürme olayının yaşandığı gün Partililerimize saldırıdan yarım saat sonra Petrol Mahallesinde olay gerçekleşiyor. Bir düğünden bahsediliyor düğünün yapıldığı yer ile tartışmaların olduğu yer arasında bir kaç yüz metrelik mesafe var.” şeklinde konuştu.

Broşür dağıtımı esnasında yaşanan gerginlikle düğüne yapılan silahlı saldırı olaylarının birbirinden ayrı vakalar olduğunu belirten Yapıcıoğlu, “Olaylar birbiriyle bağlantılıymış gibi KCK/BDP/PKK tarafından ısrarla dile getiriliyor. Biz olayların provokatif olduğunu düşünüyoruz. Kullandıkları dil ve üslup hiç uygun değil, ateşe benzin döküyorlar. Daha cenaze defnedilmeden olay aydınlatılmadan açıklamalarda bulunuyor çarpıtmaya gidiyorlar. Bizler ısrarlar söylüyor ve altını kalın çizgiyle çiziyoruz, bizlerin bu olayla hiçbir ilgisi yoktur. Bu tamamen bir provokasyondur.” dedi.

HÜDA PAR’ın Yükselen Trendi Uykuları Kaçırıyor

Hür Dava Partisinin gün geçtikçe daha geniş bir tabana sahip olduğu açıklamasında bulunan Yapıcıoğlu, “Partimiz ilk kurulduğunda biz yokmuşuz gibi davrandılar. Bizi görmezden geldiler. Fakat seçim sürecinde bizler çalışmalarımıza başladığımızda panik yaşadılar. Bazı belediyeleri kaybedecekleri ve HÜDA PAR’ın ciddi bir teveccühe layık görüldüğünü fark ettiklerinde uykuları kaçmaya başladı. Parti üyelerimize çeşitli saldırılara başladılar. Bizler her defasında parti üyelerimize itidal çağrısında bulunduk. Şu an da aynı noktadayız. İtidal çağrısı yapıyoruz. Fakat aynı durumu BDP cenahından göremiyoruz. Onlardan bunu beklemek ne kadar doğru o da ayrı bir mesele.” değerlendirmesinde bulundu.

Hizbullah Saldırdı Söylemi HÜDA PAR Saldırdı Söylemine Döndü

Partilerinin karalanmak istendiğini belirten Yapıcıoğlu, “Daha önce benzer saldırılar olduğunda Hizbullah bize saldırdı diyorlarken, iki gün önce olan olayda HÜDA PAR bize saldırdı diyorlar. Bu da seçimlerin yaklaşmasından dolayı HÜDA PAR’ın ismini kirletmeye yöneliktir. Bu çirkin bir yoldur.

BDP yetkililerinin yapmış oldukları açıklamalara baktığımızda bir şey görüyoruz, diyorlar ki işte HÜDA PAR’lılar mahalleye girerlerken halk buna engel olmuş. Kendileri tekel oluşturmuş. Kimse burada siyasi çalışma yürütemez, propaganda faaliyeti sürdüremez diyorlar. Ve aynı şekilde de mağdur rolüne bürünüyorlar. Halkımız bunu görüyor, onlar bizi şiddet ortamına çekmeye çalışıyorlar fakat farkına varmalılar ki onlar böyle yaparak kendi kendilerini eritiyorlar.” şeklinde konuştu.

BDP İl Başkanı Konuşmak İstemedi
Canlı telefon bağlantısıyla yapılan söyleşinin ardından açıklamada bulunan haber sunucusu Fatih Şahin, BDP Batman İl Başkanı Serdar Atalay’a söz hakkı vermek istediklerini fakat Atalay’ın konuyla ilgili konuşmak istemediğini belirtti. (Hürseda Haber)

Bu haberler de ilginizi çekebilir