• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Van'da tayin krizi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
VAN - Vali yardımcılarının İçişleri Bakanlığına verdikleri tayin dilekçe ile ilgili Van Ticaret ve Sanayi Odası(VATSO) ile MÜSİAD Van Şubesi de açıklamalarda bulundu.


Basın açıklamasında, son günlerde valilikte yaşanan olayların temelinde yatan asıl nedenin Vali Doğan'ın daha yeni atanmış olması, ili tanımaması, sorunlara hâkim olmaması ve çözüm geliştirme noktasında zamana ihtiyaç duyulması faktörlerinin olduğuna işaret edildi.


Bazı basın yayın organlarında çıkan "Vali kurumlardan ve özellikle kamuoyundan tepki alıyor" açıklamalarının doğru olmadığı ifade edilen açıklamada, böylesi bir duruma bu güne kadar da şahit olunmadığı belirtildi.


Deprem sonrası Van olarak yaşanılan sosyal ve ekonomik birçok sorunun henüz çözülemediği ifade edilen açıklamada, bu sorunların acilen çözülmesi gerektiği ifade edilerek, "Geçmiş tecrübeler göstermiştir ki; bu sorunların çözümü ancak tüm kurumların ortak hareket etmesi ile mümkün olabilecektir. Yaşanan tartışmaların ilimize bir katkı sunmayacağı kesindir. Kamuoyumuzun bu durumu olgunlukla karşılaması gerekmektedir. Yaşandığı iddia edilen sorunların en kısa sürede çözüleceğine inanıyoruz. Bunların yeniden yapılanma sürecinin sancıları olduğuna inanarak, haberin zamanlaması ve haber kaynağının Şehrimizle bağ oluşturmaya hizmetten çok manidar bir toplum mühendisliği faaliyeti olduğu gerçeğinden hareketle Sayın Valimizin ve Vali Yardımcılarımızın bu kentte yapacakları hizmetlerin çok fazla olduğunu biliyor ve inanıyoruz." denildi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir