• DOLAR 32.665
  • EURO 35.564
  • ALTIN 2511.529
  • ...
FHKC'den Araplara çağrı!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HAMZA DURMAZ-   Filistin Halk Kurtuluş Cephesi, işgal ordusunun Gazze Şeridi’nin Refah bölgesine yönelik saldırılarına ilişkin yazılı açıklama yaptı.

FHKC'den yapılan açıklamada şöyle denildi;

İsrail işgal güçlerinin Gazze Şeridi'nde gerçekleştirdiği katliamlara son verecek etkin bir uluslararası ve ulusal duruş çağrısında bulunuyoruz . Refah kapısının işgal güçleri tarafından kapatılması da dahil olmak üzere, Gazze Şeridi'ne uygulanan kuşatma halkımızın kalıcı yer değiştirme ve  yiyecek ve su haklarından mahrum kalmasına neden olmaktadır.

“İsrail”deki faşist hükümete gerekli baskının sağlanması, geçişlerin açılması, malzeme akışının karşılanması için, olayları izlemeyen resmi Filistin yetkililerinin öncülüğünde uluslararası bir hareket çağrısında bulunuyoruz. 

 Arap sistemini bir kez daha halkımıza karşı ulusal, hukuki, ahlaki ve siyasi sorumluluklarını üstlenmeye, halkımıza pratik, maddi ve etkili destek sağlayacak şekilde sessizlik politikasından vazgeçmeye çağırıyoruz. 

Halkımızın, savaşı durdurma, işgali defetme ve her türlü işgal ve yerleşimden, ulusal geleceğini inşa etme hakkı için verdiği meşru mücadelede yanında yer alan herkesi asla unutmayacağını beyan ediyoruz. 

Bu haberler de ilginizi çekebilir