• DOLAR 32.566
  • EURO 34.958
  • ALTIN 2443.109
  • ...
Tunus`ta olağanüstü hal uzatıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Cumhurbaşkanlığından yapılan yazılı açıklamada, Sidi Bouzid kentinde 6 polisin ölümüyle sonuçlanan saldırı ve El-Haanbe Dağı yakınlarında "teröristlerin" güvenlik güçleriyle giriştikleri çatışmalar göz önüne alınarak, olağanüstü halin tekrar uzatılmasına karar verildiği ifade edildi.

Devlet Başkanı Munsif el-Merzuki`nin, Ulusal Kurucu Meclis Başkanı Mustafa bin Cafer, Başbakan Ali el-Urayyid ve ilgili yetkililerle yaptığı görüşmeler sonucu, olağanüstü halin 3 Kasım tarihinden itibaren 2014 Haziran ayınının sonuna kadar uzatılması kararı alındığı bildirildi. Tunus`ta "Ocak 2011 Devrimi"nden sonra meydana gelen şiddet olayları dolayısıyla cumhurbaşkanı, meclis başkanı, başbakan ve savunma bakanıylagörüştükten sonra olağanüstü halin uzatılmasına karar veriliyor.

Olağanüstü haluygulaması daha önce de bir kaç kez uzatılmıştı. Ağustos 2011`de başlatılan "olağanüstü halin" ülkede, "Mecburi oturuma tabi tutmak, sokağa çıkma yasağı, gece-gündüz sıkı denetimler yapılması, medya organlarının, sinema ve tiyatroların denetim altında tutulmasını" kapsıyor.
 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir