• DOLAR 32.569
  • EURO 35.262
  • ALTIN 2469.322
  • ...
BM: Han Yunus'tan 250 bin kişinin kaçmak zorunda kalacağını tahmin ediyoruz
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

UNRWA'nın sosyal medya platformu X hesabından yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"İnsanların harap olmuş Han Yunus'a geri dönmek zorunda kalmasından sadece birkaç hafta sonra israil yetkilileri bölge için yeni tahliye emirleri yayınladı.

Aileler bir kez daha zorla yerinden edilmeyle karşı karşıya kalıyor.

(Han Yunus'tan) 250 bin kişinin kaçmak zorunda kalacağını tahmin ediyoruz."

Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Yüksek Komiserliği de siyonist işgal rejiminin Han Yunus’ta binlerce kişiye "bölgenin boşaltılması" çağrısı yapmasının son derece endişe verici olduğunu açıkladı.

Açıklamada, "Han Yunus'tan binlerce kişinin tahliye edilmesinin istenmesinden son derece endişe duyuyoruz. Bu, muhtemelen büyük kitlesel yerinden edilme, acılar ve aile ayrılıklarına yol açacak. Bu durum, nüfusun gıda, su, barınak ve diğer temel ihtiyaçlar konusunda ciddi eksikliklerle karşı karşıya olduğu bir dönemde gerçekleşecek. Bunun durması gerekiyor." ifadelerine yer verildi.

Siyonist işgal rejimi sözde Ordu Sözcüsü Avichay Adraee X sosyal medya platformundan yaptığı açıklamada, Filistinlilerden Han Yunus kentinin doğusundaki bölgeleri "güvenlikleri için" acilen boşaltmalarını istemişti.

Filistinliler, çağrının ardından El-Mevasi bölgesine doğru göç etmek zorunda kalmıştı.

Altyapı, kanalizasyon, elektrik hatları, iletişim ağları ve internetten yoksun olan bölgede, yerinden edilmiş Filistinliler, su, gıda, temizlik ve sağlık hizmetlerine erişimde zorluklar yaşıyor.

 

(İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir