• DOLAR 32.452
  • EURO 34.8
  • ALTIN 2441.122
  • ...
Yeni İhya-Der Afganlara sahip çıktı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ELAZIĞ - Yeni İhya-Der, ülkelerini terk ederek Elazığ'a yerleşen 4 Afgan ailenin ev ihtiyaçlarını karşılayarak ailelere umut oldu. Aileler ile ilgili bilgi veren Yeni İhya-Der Yardım Komisyon Başkan Yardımcısı Muhittin Aydemir, "Bayram öncesi aynı mahallede bir Afgan ailenin oturduğu ve kendilerinin yardıma muhtaç oldukları bilgisi bize ulaşmıştı. Yardıma muhtaç tespit komisyonumuz tarafından ailenin evine gidildi. İhtiyaçları yerinde görülmüş ve kendilerine gıda ayakkabı giysi ve kurban eti yardımı yapılmıştı." dedi.

Tespit komisyonlarının mahallede çalışmalarına geniş kapsamda yer verince 4 Afgan ailenin daha olduğu bilgisine ulaştıklarını ve bu kişilerin evlerini ziyaret ettiklerini söyleyen Aydemir, "Bayram'da kendilerine kurban eti verilmiş ve dolaplarında sadece o et bulunmaktaydı. Yürekleri parçalayan bu durum karşısında yardım komisyonumuz bu aileler için seferber oldu. Ailelerin ihtiyaçları yerinde tespit edildikten sonra buzdolabı, soba ihtiyaçları ve gıda ihtiyaçları giderildi." ifadelerini kullandı.

Aile bireylerinin çok zor şartlarda para kazanmaya çalıştığını dile getiren Aydemir, çalışmak isteyen kişilerin de kandırılmaya çalışıldığına dikkat çekti.

Elazığ'da bulunan duyarlı işverenlere de seslenen Aydemir, Aileler kiralarını ödeyemez hale gelmişler. Yakacak odunları da yok. Gerçekten mağdur konumdalar. Elazığ'da ki işverenlere seslenmek istiyorum. Bu ailelere yardımınızı esirgemeyin yanınız da çalıştıracak bir iş varsa bu ailelere öncelik tanıyın ve hak ettikleri iş karşılığını verin." şeklinde konuştu.(Yasin Kavaklı - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir