• DOLAR 32.469
  • EURO 34.822
  • ALTIN 2445.527
  • ...
Türkiye Basını Ordu'da buluştu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ORDU - Ordu 19 Eylül Gazeteciler Derneği'nin ev sahipliği yaptığı Türkiye Gazeteciler Platformu Başkanlar Kurulu toplantısı 1-3 Kasım'da Belde Otel ve Konferans merkezinde gerçekleştirildi.

Türkiye'nin birçok ilinden gelen gazeteci dernekleri yetkilileri ve farklı bölgelerdeki Gazeteciler Federasyonu başkanlarının katılımıyla yapılan etkinliğin birinci gününde Karadeniz Gazeteciler Federasyonu'nun Kongresi gerçekleşti.

Programın 2. gününde (2 Kasım) yapılan toplantıda, kuruluş işlemlerini tamamlayan İç Anadolu, Karadeniz, Akdeniz, Marmara ve Doğu Anadolu federasyonları belgelerini Türkiye Gazeteciler Platformu Başkanı Nuri Kolaylı'ya teslim etti. Atılan bu adımla Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu'nun ilk aşaması gerçekleşti.

Türkiye Gazeteciler Platformu Başkanı Nuri Kolaylı burada yaptığı konuşmada, gazetecilerin ideolojik davranmamaları gerektiği üzerinde durarak, daha fazla mesleki sorunların çözümü için çalışmalar yapacaklarını ifade etti. "Biz mesleğimizi temsil ediyoruz" diyen Kolaylı, bölge federasyonlarından gelecek raporlar doğrultusunda çalışmalar yapacaklarını kaydederek, konfederasyon olarak yeni Anayasa'nın oluşmasına katkı sağlamak istediklerini söyledi.

Kolaylı'dan sonra konuşan Basın İlan Kurumu yönetim kurulu üyesi Mustafa Aslan ise, "Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu kurulmasıyla Türk basının muhatap alma sorunun kalmadığını" belirterek değerlendirmelerde bulundu. Türkiye genelinde niteliksiz mahalli basın fazlalığına dikkat çeken Aslan, bu sorunu çözmek için çalışmalarını sürdürdüklerini kaydetti. Aslan, nitelikli eleman sıkıntısını çözmek için 2 aşamalı bir plan üzerinde çalıştıklarını ifade etti.

Toplantıda Karadeniz Federasyonu Başkanı Turgut Özdemir, İç Anadolu Federasyonu Başkanı Adem Alemdar, Doğu Anadolu Federasyonu Başkanı Feridun Özsoy, Akdeniz Federasyonu Başkanı Mevlit Yeni ve Marmara Federasyonu Başkanı Nuri Kolaylı da kısa birer konuşma yaptı.

Program kapsamında yapılan şehir gezisinin ardından akşam saatlerinde Ordu 19 Eylül Gazeteciler Derneği tarafından düzenlenen Yılın Gazetecileri Ödül Töreni gerçekleştirildi. Törene Ordu'da bulunan misafir basın mensuplarının yanı sıra eski Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, CHP Ordu Milletvekili İdris Yıldız, Ordu Valisi Kenan Çiftçi, Ordu Belediye Başkanı Seyit Torun ve davetliler katıldı.

Törende konuşan Ordu Milletvekili İdris Yıldız Türkiye'de basın özgürlüğünün geçmişe nazaran daha kötü durumda olduğunu, dünya sıralamasında daha aşağılara düştüğünü söyledi. Yıldız'dan sonra konuşan Ertuğrul Günay ise, basın özgürlüğünün, şiddete, propagandaya ve ayrımcılığa şemsiye yapıldığını söyledi. Basının asıl özgürlük sorununun, medya patronları olduğunu ve basın-sermaye ilişkilerinde olduğunu belirterek, Avrupa'da olduğu gibi basın-sermaye ilişkilerinde düzenleme yapılması gerektiğini ifade etti.

Yapılan konuşmalarının ardından dereceye giren gazetecilere ödülleri verildi.

3 Kasım Pazar günü yapılan şehir gezisi ve konukların uğurlanmasıyla etkinlik sona erecek. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir