• DOLAR 32.671
  • EURO 35.121
  • ALTIN 2447.326
  • ...
Yurt dışı çıkış harcına zam ne kadar olacak? 2 formül masada
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından TBMM’ye sunulması planlanan vergi paketinde, mevcut durumda 150 TL olan yurt dışı çıkış harcının zamlanması gündeme geldi. Yeni vergi paketinde yer alması beklenen zamlı yurt dışı çıkış harcı için bin 500 ve 3 bin TL iddiası kamuoyunda tartışılmaya devam ediyor.

AK Partili milletvekillerinden yurtdışı çıkış harcının yükseltilmesiyle ilgili itirazlar geldi. Sabah'ın haberine göre, bazı milletvekillerinin parti yönetimine, "Harcın tümden kaldırılması gerekirken yükseltilmesi vatandaşta sıkıntı yaratabilir. Bunu yapacaksak da bazı grupları kapsam dışı bırakalım. Özellikle gençler konusunda çok hassas davranalım. Yapılan hazırlıklarda toplumun hassasiyetinin dikkate alınması gerekir" dediği ifade edildi.

Yurt dışı çıkış harcına zam ne kadar olacak?

Bu görüşler üzerine yurt dışı çıkış harcı ile ilgili 2 alternatif üzerinde durulmaya başlandı. Bunlardan ilki 150 lira olan yurtdışı çıkış harcının 1.000 ya da bin 500 liraya çıkartılması.

Ancak öğrenciler, gençler, hacca gidenler, sınır ticareti yapanlar gibi bazı grupların bundan muaf tutulması gündeme geldi. Mevcut yasaya göre "Çıkış tarihi itibarıyla yurt dışında oturma izni bulunduğunu belgeleyen, ticari amaçla yük ve yolcu taşımaya yönelik kara, deniz, hava ve demir yolu araçlarında, yurtdışına çıkış sırasında fiilen mürettebat olan görevliler ile 7 yaşını doldurmamış olanlardan" harç alınmıyor.

İkinci alternatif ise yurtdışı çıkış harcı ile ilgili maddelerin paketten çıkartılması yönünde olarak görüşüldü. Buna göre yaz ayları boyunca daha kapsamlı bir çalışma yapılacak.

Ekim ayına ertelenebilir

Düzenleme ekim ayında Meclis açıldığında başka bir ekonomi paketi içinde gündeme getirilecek. Bu hafta yapılması beklenen Kabine toplantısının gündem maddelerinden biri de vergi paketi ve yurtdışı çıkış harcı olacak.

SABAH

Bu haberler de ilginizi çekebilir