• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
"Evlilikte mükemmeli aramamak gerek"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

KONYA-Konya Büyükşehir Belediyesi'nin Evlilik Okulu Seminerleri kapsamında Eğitimci Yazar Sema Maraşlı "Mutlu Evliliğin Sırrı" konusunu anlattı. Mevlana Kültür Merkezi Sema Salonu'nda gerçekleştirilen ve vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği seminerde mutlu evlilik konusunda erkek ve kadının yapması gerekenleri anlatan Maraşlı, evlerin dinlenme ve huzur yeri olduğunu, evde yoruculuk varsa insanın hiçbir yerde dinlenemeyeceğini söyledi.

Kadın ve erkeğin birbirini tamamlayan bir bütünün parçaları olduğunu vurgulayan Maraşlı, "Çok farklı yaratılmışız. Bu farklılıkları bilmek lazım. Mutlu evlilik konusunda en temel şey mükemmeli aramamaktır. Biz her zaman mükemmeli arıyoruz. Herkes dört dörtlük eş arıyor. Hiçbirimiz dört dörtlük değiliz. Ailede yüzde 60-70 iletişim kurabiliyorsanız geri kalan hatalara takılmamak lazım. Ama biz hataları görüyoruz, eksiklere fazla odaklanıyoruz." dedi.

Günümüzde beklentilerin çok fazla olduğuna dikkat çeken Maraşlı, "Çok umuyoruz, çok küsüyoruz. Önce beklentilerimizi aşağı düşürmek lazım. Eşimizin davranışlarının bizim kafamıza göre olması mümkün değil. Hatalarıyla sevmek ve değiştirmemeye çalışmak gerekiyor" diye konuştu.

Eğitimci Yazar Sema Maraşlı, programın ardından okuyucuları için kitaplarını imzaladı.(İlyas Yavuz - İLKHA)


Bu haberler de ilginizi çekebilir