• DOLAR 32.459
  • EURO 34.747
  • ALTIN 2437.865
  • ...
Can Bebe`nin Namaz Düşmanlığına Büyük Öfke
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

SANAL ALEMDE İNFİAL

Akit dünkü sayısında eski çalışanların Can Bebe`de namaz kılmaya kesinlikle müsaade edilmediği yönündeki açıklamalarına yer vermiş, iddiaları sorduğu kurum yetkililerinden “Namaz yasağı vardır veya yoktur diye bir şey söyleyemeyiz” cevabını aldığını aktarmıştı.

BU İŞYERİNDE NAMAZ YASAK

Yeni Akit`in gündeme getirdiği konu, internette paylaşım siteleri aracılığı ile yüzbinlerce kişi tarafından paylaşılarak, “namaz düşmanları”na ortak tavır alınması çağrıları yapıldı. Can Bebe yasakta diretirse boykot bile gündemde…

TEPKİ YAĞIYOR

İstanbul Yenibosna`da bulunan Can Bebe ve aynı gruba ait Can Ped ürünlerinin alınmaması yorumlarının yapıldığı paylaşım sitelerinde, bu firmaların telefon, faks ve maille tepki bombardımanına tutulması isteniyor. Sanal ortamda Can Bebe ve Can Ped`in “0 (212) 411 09 00, 0 (212) 599 03 95, hr@ontexglobal.com” şeklinde olan iletişim bilgilere elden ele yayılıyor.

CAN BEBE`DEN AÇIKLAMA BEKLENİYOR

Görüştüğümüz Marka Yöneticisi Nurdan Dinç ile İnsan Kaynakları Müdürü Aylin Sepici Can Bebe`de namaz kılmanın yasak olup olmadığı konusunda “Vardır veya yoktur diye bir şey söyleyemeyiz” diyerek, bu konuda yazılı bir açıklama gönderebileceklerini söylemişlerdi. Ancak halen bir açıklama yapılmış değil.

İlgili haber

Can Bebe firması yetkilileri şu ana kadar bu konuda yazılı bir açıklama yapmadı.

Bu da, iddiayı güçlendiriyor.

Firma diğer taraftan, kamuoyunda "çalışanlarına namazı yasaklayan firma" olarak anılmaktan da çekiniyor.

Bu endişeyle, tepki için kendilerini arayan vatandaşlara özel yazılı bir açıklama gönderildiği öğrenildi.

Bu açıklamada da, namaz yasağının resmen kabul edildiği görülüyor.

Tepki için kendilerini arayan vatandaşlara gönderdikleri açıklama şöyle:

"Ontex Türkiye olarak mevcut üretim akışının kesilememesi, makinelerimizin 24 saat aralıksız çalışma zorunluluğu, çalışanların makinelerin ve görevlerinin başından ayrılma imkanı bulunmaması nedeniyle, mevcut koşullarımızda fabrika bünyesinde mescit alanı bulundurulamamaktadır. Çalışanlarımız dini vecibelerini mesai öncesi ve sonrasında yerine getirebilmektedir."

Açıklamadan da, 500`ün üzerinde personeli olan bu firmanın küçücük de olsa bir mescidinin bulunmadığı ve bu firmada mesai saatleri içerisinde namaz kılmanın yasak olduğu anlaşılıyor.

Ancak firma bunu bu şekilde yazılı bir açıklama ile kamuoyuyla paylaşamıyor. Tepki gösteren kişileri özel açıklamalarla püskürtmeye çalışıyor.

Öte yandan, kişilere özel olarak mail yoluyla gönderilen açıklamada, başörtülü personel alımının yasak olduğu iddiası ise açık bir şekilde yalanlanıyor.

habervaktim

Bu haberler de ilginizi çekebilir