• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Amirallere Suikast iddianamesi Kabul Edildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Amirallere suikast iddiasına yönelik soruşturma kapsamında Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Kurmay Başkanı Koramiral Deniz Cora ile Albay Ümit Metin hakkında hazırlanan iddianame kabul edildi.

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Kurmay Başkanı Koramiral Deniz Cora ile Albay Ümit Metin`in şüpheli olarak yer aldığı iddianameİstanbul12.Ağır Ceza Mahkemesitarafından kabul edildi. İddianamenin aynı mahkemede görülen Poyrazköy davasıyla birleştirilmesi talebi ise daha sonra değerlendirilecek.

Cora ve Metin`in, "Ergenekonterörörgütüne üye olmak" suçundan 7,5 yıldan 15 yıla kadar hapisle cezalandırılması isteniyor. Albay Metin soruşturma kapsamında tutuklanmıştı. Gölcük Donanma Komutanlığı İstihbarat Şube Müdürlüğü`nde yapılan aramalarda ele geçirilen belgelerde, eski Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Metin Ataç ile şimdiki Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Eşref Uğur Yiğit`e suikast iddiasına ilişkin belgeler bulunmuştu. Bu notlara ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında savcı Salim Duran tarafından hazırlanan iddianame mahkemeye gönderilmişti.

Amirallere suikast iddiasına ilişkin soruşturma ilk olarak polise gelen bir ihbar üzerine başlamıştı. Gölcük ve İstanbul Bahçelievler`deki bazı adreslere eş zamanlı operasyon düzenlendi. Adreslerde uyuşturucu araması yapan narkotik polisi, yaklaşık 500 gram TNT patlayıcı madde bulunca bu kez terör şubesi devreye girdi. Gölcük`te teğmenlerin kaldığı evde ele geçirilen not ve bulunan patlayıcılarla sanıkların dönemin Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Metin Ataç ve Donanma Komutanı Eşref Uğur Yiğit`e suikast hazırlığında olduğu iddia edildi. Bu iddialarla ilgili açılan 19 sanıklı dava, Poyrazköy davasıyla birleştirildi. Birleştirilen davanın halen İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi`nde görülmesine devam ediliyor.

Cihan

Bu haberler de ilginizi çekebilir