• DOLAR 32.883
  • EURO 35.182
  • ALTIN 2450.326
  • ...
Refah sınır kapısının kapatılması felakete yol açıyor!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Fatih Sivi

DSÖ Gazze Temsilcisi Pepperkon, Refah Sınır Kapısı'nın kapatılmadan önce günde yaklaşık 50 kritik hastanın ayrılışını kaydettiğini, yani 7 Mayıs'ta kapatılmasından bu yana en az iki bin kişinin gerekli tıbbi bakımı almak için Gazze'den ayrılamadığını söyledi.

Gazze'den en az 10.000 kişinin tahliye edilmesi gerekiyor, "Bu da savaş travması ve kronik hastalıklar nedeniyle yoğun bakıma ihtiyaç duyanların sayısından daha az" dedi.

"Acil tıbbi tahliye için daha fazla yol açılması gerektiğini, hastaların Kudüs ve Batı Şeria'daki hastanelere seyahatini kolaylaştırmak için Kerem Şalom sınır kapısının ve diğer tıbbi tahliye yollarının açılmasını umduğunu ifade etti."

Birkaç gün önce, kuzey Gazze Şeridi'nden beş çocuk, Gazze Şeridi'nin güneyindeki Han Yunus'taki Nasır Hastanesi'ne nakledildi ve tedavi için ayrılmak üzereydiler, ancak şu ana kadar Biberkon'a göre hala tahliye edilmeyi bekliyorlar.

İki gün önce, hükümetin Gazze'deki medya ofisinin müdürü İsmail El Tavabte, Refah kara kapısının yıkılması ve kapatılmasının "25.000 hasta ve yaralıyı tedavi için yurtdışına seyahat etmekten mahrum bıraktığını ve 15.000'den fazla yardım kamyonunun Gazze Şeridi'ne girişini engellediğini" söyledi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir