• DOLAR 32.899
  • EURO 35.265
  • ALTIN 2468.477
  • ...
Ebeveynlere önemli çağrı: Çocukların ellerinden tutup camiye gelelim
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Depremin etkilerinin devam ettiği Adıyaman'da yüzlerce camide başlayacak olan kurslarda on binlerce çocuğa Kur'an-ı Kerim eğitiminin verilmesi hedefleniyor.

Bu kapsamda, ebeveynlere çağrıda bulunan Adıyaman İl Müftü Vekili Mehmet Fehmi Sevil, "Halkımızdan talebimiz büyüklerimizin, ebeveynlerin çocuklarının ellerinden tutup camiye gelmeleridir" dedi.

"Kur'an-ı Kerim'in ilk emri 'Oku' dur"

Her yıl on binlerce çocuğun Kur'an-ı Kerimle tanıştığını kaydeden Sevil, "Kur'an-ı Kerim'in ilk emri 'Oku'dur. Dinimiz ilme, öğrenmeye son derece önem veriyor. Peygamber Efendimiz ise bir hadis-i şeriflerinde 'Sizin en hayırlınız Kur'an-ı öğrenen ve öğreteninizdir.' buyuruyor. Bu itibarla her sene okulların tatile girmesiyle beraber yaz Kur'an kurslarımızda Diyanet İşler Başkanlığımız tarafından çocuklara Kur'an eğitimi verilir. Bu sene de 1 Temmuz itibariyle yaz Kur'an kurslarımız başlıyor. Yaklaşık yedi hafta kurslarımız devam edecek. Adıyaman'ımızda da yaz Kur'an kurslarımızda eğitim verilecek. Geçen yıl Adıyaman merkez ve köylerinde 270 cami ve mescidimizde Kur'an-ı Kerim eğitimi verildi. İl genelinde yaklaşık 800 camimizde Kur'an-ı Kerim eğitimi verildi." dedi.

"Çocuklarımız eğlenerek öğrenecekler"

Çocukların camilerde oyunlar da oynayıp eyleneceklerini dile getiren Sevil, "Bizim halkımızdan isteğimiz buraları şenlendirmeleri, çocuklarını camilere göndererek Kur'an eğitimi almalarını sağlamlarıdır.  Yaz Kur'an kurslarımız da, 4-6 yaş kurslarımız da olacaktır. Küçük çocuklarımızı da Kur'an kurslarımıza bekliyoruz. Bizim en güzel anılarımız inşallah camilerimizde neşv-ü neva bulacak. Kur'an kurslarımızda neşv-ü neva bulacak. Çocuklarımız burada sadece Kur'an eğitimi almıyorlar. Bunun yanında çocuklarımız gerek ibadet, muamelat, Peygamber Efendimizin hayatı, sahabe hayatı, itikat konularını inşallah Kur'an kurslarında öğrenecekler. Bunun yanında sosyal etkinlikler de yapılıyor. Çocuklarımız eğlenerek, gülerek, oynayarak camilerimizi şenlendirecekler. Eğlenerek öğrenecekler." ifadelerini kullandı.

"Çocukların ellerinden tutup camiye gelelim"

Bir Müslümanın her zaman cami ile içli dışlı olması gerektiğine değinen Sevil, "Bizim halkımızdan talebimiz büyüklerimizin, ebeveynlerin çocuklarının ellerinden tutup camiye gelmeleridir. Sadece Kur'an kursları zamanında değil, namaz vakitlerinde de bu yaz ayını fırsat bilip çocukların ellerinden tutup camilerimize gidelim. Yaz kurlarımızda çocuklarımıza hocalarımızın marifetiyle bazı ikramlar yapılıyor. Bizim özellikle hali vakti yerinde olan halkımızdan talebimiz çocuklarımızı sevindirsinler. İnşallah bir dondurma ikramıyla çocuklarımızı sevindirmeye gayret etsinler. Böyle yapılırsa bu çocuklarımız kendine, ailesine ve tüm topluma faydalı bir birey olacaktır." şeklinde konuştu.

"Çocuklarımızı camilere yönlendirelim"

Çocukların dünya ve ahiret hayatı için camilerin çok önemli olduğuna değinen Sevil, "Çocuklarımızın nasıl ki bu dünyasına yatırım yapıyorsak ebedi alem olan ahiret yurduna da yatırım yapmamız gerekiyor. Kur'an-ı Kerim eğitimi hem bu dünyaya hem ahirete yatırımdır. Kur'an-ı Kerim eğitimini, manevi eğitimini alan çocuğumuzun inşallah hem bu dünyası hem ahireti mamur olacaktır. Bu itibarla bizim halkımızdan talebimiz muhakkak çocukları camilere yönlendirmeleridir." dedi. (İLKHA)







Bu haberler de ilginizi çekebilir