• DOLAR 32.223
  • EURO 34.933
  • ALTIN 2444.474
  • ...
"Gelecek Bugünden Başlar"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 


DİYARBAKIR - Avrupa Birliği Gençlik Programları kapsamında Dicle Üniversitesi Kariyer Planlama Merkezi tarafından düzenlenen "Gelecek Bugünden Başlar" adlı kişisel gelişim semineri öğrencilerin katılımıyla gerçekleştirildi.

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi konferans salonunda gerçekleşen seminer, Türkçe Öğretmeni ve Pozitif Gelişim ve Girişim Derneği başkanı Bilal Zemin tarafından verildi.

İnsanın kendisini tanıması, davranış kontrolü ve hayata pozitif bakmak, pozitif düşünmek başlıklarında bilgiler veren ve "Değişime kendinizle başlamalısınız, yeryüzü bir aynadır, ona iyi yansıtırsanız, göreceğiniz de yansıttığınızdır." diyen Bilal Zemin, gerçek yaşamdan örneklerle bakış açılarını ve pozitif algıyı anlattı.

Düşünülenlerin ve hissedilenlerin bedeni etkilediğini ve önemli olanın düşünceleri, hisleri yönetebilmek olduğuna vurgu yapan Zemin, öğrenmenin ve değişip gelişmenin hayat boyu devam eden bir yolculuk olduğunu söyledi.

Bilinçaltını kullanabilmek, kendini yönetebilmek, davranış kontrolü gibi konularda bilgi veren Zemin, " Lider bir yöneticide bulunması gereken birtakım temel beceriler vardır. Bunlardan en önemlisi kendini tanımaktır. Tıpkı evrenin etrafında bizi güneş enerjisine sıkı sıkı tutan enerji gibi biz insanlar da etrafımızda bir enerji taşıyoruz. Bu enerji bizim duygularımızla alakalı. Eğer biz hislerimizin ve duygularımızın esiri değilsek, bilinçaltı zihnimizi sürekli olumsuzluklarla besleyen bireyler değilsek, yani mutluluğu bir ilke olarak yaşamayı bilen insanlarsak, bu etrafımızdaki enerjiye bir şekilde yansımaktadır." ifadelerini kullandı. (M. Sait Adiyaman - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir