• DOLAR 32.835
  • EURO 35.268
  • ALTIN 2453.581
  • ...
Siirt kırsalında çıkan orman yangını kontrol altına alındı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Vali Kızılkaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Demirkapı köyünde bugün saat 12:45’ te orman yangınının başladığı ihbarının alındığını hatırlattı.

Orman İşletme Şefliği ekipleri, Jandarma ve başta Demirkapı köyü olmak üzere civar köylerde yaşayan vatandaşların da desteği ile derhal söndürme çalışmalarına başlanıldığını belirten Kızılkaya, "Bozuk ormanlık alanda, örtü yangını şeklinde ve etrafında yerleşim yeri olmayan sarp bir noktada bulunan yangına, komşu illerden gelen takviye ekiplerinde dahil olması ile birlikte öncelikle karadan müdahale edilmiştir. Ayrıca OGM’ den havadan müdahale de talep edilmiş olup yapılan havadan müdahalede ile birlikte yangın tamamen kontrol altına alınmıştır. Yangında ölen ya da yaralanan olmamıştır. Olayla ilgili gerekli inceleme ve soruşturma başlatılmıştır." dedi.

Yangına müdahalede gayret gösteren herkese teşekkür eden Kızılkaya, ayrıca dün Diyarbakır ve Mardin’de çıkan yangınlarda hayatını kaybedenlere Allahtan rahmet, yakınlarına da sabr-ı cemil temennisinde bulundu. (İLKHA)





Bu haberler de ilginizi çekebilir