• DOLAR 32.691
  • EURO 35.431
  • ALTIN 2486.051
  • ...
Berlin'de Filistin destekçisi öğrenciler kamp kurdu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

CAFER SELÇUK

Öğrenciler, üniversite kampüsünde Filistin'e destek amacıyla kurdukları "çadır kampı"nın 7 Mayıs'ta polis tarafından dağıtılmasının ardından 1,5 ay sonra yeni bir çadır eylemi başlattı.

Öğrenciler, oluşturdukları kamp aracılığıyla işgal çetesinin Gazze'de gerçekleştirdiği katliama, Berlin'deki Yüksek Eğitim Yasası'nın sertleştirilmesine, aşırı sağın yükselişine ve Almanya'da Filistin destekçilerine yönelik baskılara dikkat çekiyor.

"Eleştirel bir akademik ortam oluşturmak istiyoruz"

Eylemi organize eden grubun sözcülerinden Ciclia, üniversitenin Henry-Ford Bau binası önünde aşırı sağın yükselişinin, baskıların ve Gazze'deki katliamın tartışılabileceği eleştirel bir alan açma amacıyla "protesto kampı" kurduklarını belirtti.

Cicilia, “Üniversitelerdeki öğrencilerin, çalışanların ve öğretim görevlilerinin bu konuları tartışabilecekleri ve üniversitemiz de dahil olmak üzere (Alman) kurumların Filistin'deki soykırıma ilişkin suç ortaklığını değerlendirebilecekleri eleştirel akademik alan oluşturmak istiyoruz.” ifadesini kullandı.

Bu eylem için bir hafta izin alındığını dile getiren Cicilia, "Burada şimdi bir gece kalabildik, bir hafta boyunca burada kalacağız. İçeriklerle, tartışmalarla mücadeleyle eylemimizi sürdüreceğiz.” şeklinde konuştu.

Bu haberler de ilginizi çekebilir