• DOLAR 32.935
  • EURO 35.452
  • ALTIN 2462.77
  • ...
Umut Kervanı İstanbul'da kurban organizasyonu düzenledi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Umut Kervanı, her yıl olduğu dünyanın farklı ülkelerinde ve Türkiye'nin birçok noktasında olduğu gibi İstanbul'da da kurban organizasyonu düzenledi.

Arnavutköy'de bulunan kesim alanında, sabah namazı vaktinde buluşan yüzlerce vakıf gönüllüsü ve kurban sahipleri, Umut Kervanı Genel Başkan Yardımcısı Cemal Çınar'ın kıldırdığı bayram namazının ardından kurbanlıkları teşrik tekbirleri eşliğinde kesmeye başladı.

Hummalı bir çalışmayla hijyen kurallarına dikkat edilerek kesilen kurbanlar hızla parçalanıp kurban sahiplerine teslim edilmek üzere hazırlandı.

"Türkiye'nin 32 ilinde 100 noktada kurban organizasyonu düzenliyoruz"

Yapılan organizasyon ile ilgili İLKHA muhabirine konuşan Umut Kervanı Genel Başkan Yardımcısı Cemal Çınar, "Umut Kervanı olarak dünyanın birçok yerinde olduğu gibi Türkiye'de de kurbanları kesiyoruz. Vekalet ile aldığımız kurbanlar olduğu gibi aynı zamanda kurban satışı da yapıyoruz. Kimisi gelip kurbanını burada kesiyor, kimisi de kurbanını vekalet ile bize veriyor. Türkiye'nin 32 ilinde 100 noktada kurban organizasyonu düzenliyoruz. Her sene olduğu gibi bu yıl da burada (Arnavutköy) kurbanlarımızı kesiyoruz. Kurban bağışında bulunan vatandaşlarımızdan ve gönüllerimizden Allah razı olsun. dedi.

Özgür bir Filistin temennisinde bulunuldu

Yıllardır evde bayram yapmak yerine hayırseverler ile muhtaçlar arasında köprü olabilmek için alanda seferber olduklarını belirten Çınar, "Gördüğünüz gibi arkadaşlarımız şu an her tarafta kurban ibadetini yerine getirmek için seferber olmuşlar. İslam aleminin bayramını tebrik ederim. Allah'u Teâlâ, Gazze'de, Filistin'de işgal rejimine karşı mücadele eden kardeşlerimize muvaffak eylesin. İnşallah en yakın bir bayramda Filistinliler tarafından yönetilen, işgalcilerin kovulduğu özgür bir Filistin görmeyi rabbi bize nasip eyler. Çalışan tüm personelimizden ve bağışta bulunan tüm hayırseverlerden Allah razı olsun." diye konuştu.

2 yıldır Umut Kervanı'nın düzenlediği organizasyon ile kurbanlarını kestiklerini söyleyen Fahri Biçen, "Organizasyondan memnunuz. Poşetlenmiş bir şekilde kurbanlarımızı alıp çıkıyoruz. Her sene olduğu gibi bu yolda biraz trafik vardı ondan başka hiçbir sorun sıkıntı yok." şeklinde konuştu.

Umut Kervanı tarafından düzenlenen organizasyondan menün olduğunu dile getiren Selim Köroğlu, "Organizasyon güzel bir şekilde gidiyor. Komşularımın öncülük yapması ile yıllardan beri Umut Kervanı ile kurbanımı kestiriyorum. Daha önce böyle büyük organizasyonlarda kesmemiştik. Birkaç yıldır burada kurbanımızı kesiyoruz." dedi.

Kurbanını 5-6 yıldır Umut Kervanı aracılığıyla kestiğini söyleyen Ebuzer Kınay, "Allah onlardan razı olsun. Kurbanlarımızı güzel bir şekilde kesiyorlar. Umut Kervanı'nın yapmış olduğu bu organizasyondan çok memnunuz." şeklinde konuştu. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir